Šta je novo?

Ruski bajkeri "Noćni vukovi" u Budvi

P

PYC

Član
Učlanjen(a)
04.10.2009
Poruka
11.512
Promocija šoua u Sevastopolju


Ruski bajkeri "Noćni vukovi" u Budvi
Tanjug | 21. 06. 2011. - 23:34h | Foto: AFP-Ilustracija

PODGORICA - Pedesetak članova najbrojnije bajkerske grupe na svetu, ruskih "Noćnih vukova", u Budvi su ispred hotela "Park" održali promociju 15. međunarodnog Bajk šoua, koji će se od 15. do 16. jula održati u Sevastopolju.

Ruski premijer Vladimir Putin počasni je član "Noćnih vukova"

Bratstvo "Noćnih vukova" iz Rusije sa bajkerima iz Crne Gore vozili su na maršruti od Budve do Bara, posetili hram Svetog Jovana Vladimira u Baru i prisustvovali službi u crkvi Svih Svetih u Dobrim Vodama na Velikom pijesku.

Predsednik "Noćnih vukova" Aleksandar Hirurg je za podgoričke "Vijesti" rekao da je promocija ove bajkerske grupe, čiji je počasni član i premijer Rusije Vladimir Putin, u Crnoj Gori bila na fonu njihovog predstavljanja kao bajkerskog bratstva "bez društvenih podela i granica, na bazi prijateljstva i časti".


"Za dvadeset godina postojanja osnovali smo 34 podružnice u Rusiji, Ukrajini, Belorusiji, Makedoniji, Srbiji, Rumuniji, Makedoniji i Letoniji. Pozivamo naše prijatelje motocikliste, zaljubljenike u moto sport i slobodna prostranstva iz čitavog sveta da nam se priključe u Sevastopolju", kazao je Hirurg, ističući da su glavni ciljevi "vukova" promovisanje jedinstva pravoslavnih naroda, "jedinstva Rusije i bratstva naših veštački podeljenih naroda".


"Noćni vukovi" su u žižu javnosti dospeli tokom nedavne posete Putina Beogradu, kada je predsednik podružnice "vukova" iz Srbije, Goran Jovanović Fonza odgledao sa ruskim premijerom fudbalski meč na "Marakani".
 
Top