Šta je novo?

Ruske mačke imaju opasnije poslove nego britanski činovnici

Učlanjen(a)
26.01.2014
Poruka
3.882
Ruske mačke imaju opasnije poslove nego britanski činovnici1108226211.jpgMinistarstvo odbrane Rusije objavilo je fotografiju prve mačke u istoriji ruske mornarice koja je učestvovala u prekomorskim putovanjima i stigla čak do obale Sirije, što je britanski „Telegraf“ prokometarisao rečima da čak i ruske mačke imaju opasnije poslove nego britanski činovnici u Vestminsteru.


Iako Ministarstvo nije saopštilo ime mačke, korisnici društvenih mreža su je nazivali „Mačka Matroskin“, po uzoru na istoimeni crtani film iz doba Sovjetskog Saveza.

0ZQy.jpg
:)

Ovu fotografiju prokomentarisao je i britanski list „Telegraf“, napisavši u svom članku da čak i ruske mačke imaju opasnije poslove nego britanski činovnici u Vestminsteru, kojima je glavni posao da se „susreću sa ambasadorima drugih zemalja i love miševe“.

„Iako postoje brojne nesuglasice između Rusije i Zapada, jedno je zajedničko, a to je ljubav prema mačkama“, naveo je list.

Grupa ruskih brodova predvođena nosačem aviona „Admiral Kuznjecov“ boravila je na vojnoj misiji u Siriji, što je ujedno predstavljalo i prvu operaciju takve razmere u istoriji ruske mornarice.

sputnik
 
Top