Šta je novo?

Rusi kupili pola crnogorske obale i Kolašina

  • Začetnik teme Black Predator
  • Datum pokretanja
Black Predator

Black Predator

Učlanjen(a)
07.02.2010
Poruka
14.864
Rusi kupili pola crnogorske obale i Kolašina


Izvor:
Mondo.rs
Trojica ruskih biznismena uspeli su da u protekle dve godine kupe više od pola miliona kvadrata zemlje u Budvi, Svetom Stefanu, Miločeru, Kotoru, Kolašinu, kao i apartmansko naselje na Zavali.Igor Peljuhno, Naum Emiljfarb i Igor Čaplidin okupljeni oko Udruženja kupaca vila "Amia", kako pišu "Vijesti", planiraju da na kupljenoj zemlji grade hotelske i apartmanske komplekse i među malobrojnima su koji za to trenutno imaju novca.

Istražujući nekoliko atraktivnih kupovina koje su se tokom protekle dve godine dogodile na budvanskoj rivijeri, "Vijesti" su otkrile osam firmi, a njihov broj je možda i veći, koje su osnovali ili u njima imaju udela trojica biznismena.

Pošto je ruski milijarder Sergej Polonski doživeo 2009. godine finansijski brodolom i doveo u pitanje projekat na Zavali, trojica biznismena su animirala 86 kupaca vila i pridobiju njihovo poverenje.

Njih trojica su za pet miliona evra otkupljuju podružnicu beogradske kompanije "Monterra" koja je bila angažovana na ovom projektu kao izvođač radova, da bi potom, posle stečaja u "Slav in", kupili i ovu firmu i tako postali apsolutni vlasnici Zavale, pišu "Vijesti".
http://www.vijesti.me/vijesti/rusi-kupili-vise-pola-miliona-kvadrata-preko-sest-povezanih-firmi-clanak-79665
 
Top