Šta je novo?

RTV CG tresu svađe

  • Začetnik teme sendi
  • Datum pokretanja
sendi

sendi

LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.056
RTV CG tresu svađe

Č. P.

Sukob između generalnog direktora RTV Crne Gore i predsednika Saveta te medijske kuće stigao je i do parlamentaPODGORICA - Sukob između generalnog direktora RTV Crne Gore i predsednika Saveta te medijske kuće stigao je i do parlamenta.
Na zahtev direktora RTCG Branka Vojičića Administrativni odbor Skupštine raspravljaće o mogućnosti raspuštanja Saveta, uz obrazloženje da nije usvojen finansijski izveštaj.
Počelo je tako što je Savet RTCG 27. juna odbio da usvoji finansijski izveštaj o poslovanju za prošlu godinu. Vojičić tvrdi da je time prekršen zakon, Duško Simonović da je izveštaj loš i da je pokazao malverzacije sa budžetom javnog servisa.

Njihove nesuglasice kulminirale su proteklih dana žestokim međusobnim uvredama, a posebna poslastica za javnost bili su snimci sa raznih sastanaka, koji su postavljeni i na internet.

Tako se saznalo da Simonović za Vojičića misli da je "klasična budala", da direktor programa Radojka Rutović "nema kapaciteta" za taj posao, ili da finansijama te medijske kuće rukovodi "gangster".
Generalni direktor uzvratio je, u pismu predsedniku parlamenta Ranku Krivokapiću, da je Simonović "zaljubljen u sebe i svoju veličinu", da, kao predsednik crnogorskog Olimpijskog komiteta, proganja novinare sportske redakcije RTCG, da je "veliki manipulator"...
Neko će, posle svega, morati da ode sa scene. Čija fotelja se više trese zavisi, svi su izgledi, i od odnosa političkih snaga, jer je Simonović bivši visoki funkcioner SDP, a Vojičić čovek od poverenja vladajuće DPS-a, koja ga je svojevremeno i predložila za funkciju prvog čoveka javnog servisa.
Na potezu je, najpre, parlamentarni odbor, ali posla ima i za državne, a izgleda i za istražne organe koji ovih dana iznova pregledaju poslovanje RTCG u potrazi za pitanjem koje je u ovom sukobu isplivalo kao najvažnije: kako se troše "narodne pare" za TV program kojim je, inače, retko ko zadovoljan?

RUKOVODIOCIMA VELIKE PLATE
DOK većina zaposlenih u RTV ima izuzetno male plate, zarade rukovodilaca su "poslovna tajna". Branko Vojičić je priznao da prima oko 3.700 evra mesečno, dok plate Radojke Rutović i još nekih urednika, kao ni iznosi honorara raznim saradnicima, nisu obelodanjeni. - Simonović je u jednom u pravu: crnogorskim građanima jeste bitno kako se troši njihov novac. Od tog novca i sam dobija mesečnu apanažu u iznosu od 800 evra, za jednu sednicu mesečno, što je više od zarada gotovo dve trećine uposlenih u RTCG - uzvraća Branko Vojičić.
 
Top