Šta je novo?

Rožaje: Uhapšena službenica Erste banke

  • Začetnik teme Black Predator
  • Datum pokretanja
Black Predator

Black Predator

Učlanjen(a)
07.02.2010
Poruka
14.864
Rožaje: Uhapšena službenica Erste banke
Izvor:
Novosti.rs
ROŽAJE - Policija je uhapsila službenicu filijale Erste banke, E. K. (27) iz Rožaja, zbog sumnje da je počinila krivično delo zloupotrebe položaja u privrednom poslovanju, čime je pričinila štetu klijentu u iznosu od oko 60.000 američkih dolara.

Iz Erste banke su saopštili da je u fazi istrage banke već isplatila 26.400 američkih dolara klijentu R. Č., sa čijeg je računa šalterska službenica od 28. februara do 30. novembra 2011. godine, podizala novac, povremeno mu uplaćujući izvesnu sumu.

Kako je saopštila Uprava policije, klijent nije primetio da mu novac nestaje sve dok račun nije ostao prazan, a u prvom trenutku je mislio da mu je nestalo 26.400 dolara. Tada je sa bankom sklopio sporazum o nadoknadi, a banka se obavezala da će mu isplatiti sav novac ako se ispostavi da je ta suma veća, što se kasnije i desilo, jer je on prijavio da mu je nestalo oko 60.000 dolara.

U četvrtak se oglasila i Erste banka koja je saopštila „da je kako bi zaštitila interese klijenta, i pre okončanja postupka pred nadležnim institucijama i pravosnažne odluke suda, sa klijentom1. juna ovde godine potpisala sporazum o regulisanju spornog odnosa. Sporazumom je definisano da banka isplati klijentu celokupan nedostajući iznos koji je sam klijent naveo u pisanoj izjavi dostavljenoj banci, što je i učinjeno.

E. K. je uz krivičnu prijavu predata osnovnom državnom tužiocu u Rožajama.

 
Top