Šta je novo?
Učlanjen(a)
26.03.2019
Poruka
160

Robert Seethaler-Čitav jedan život

36cfc7da-d8c2-4109-9be2-4208782b13c5.jpg

"Čitav jedan život prati" Roberta Seethalera sudbinu Andreasa Eggera, rođenog početkom 20. stoljeća. U dobi od četiri godine stiže u dolinu u austrijskim Alpama gdje će provesti većinu svog života. Andreas je izrazito šutljiv pa buduću ženu Marie neće zaprositi sâm, već će prijatelje zamoliti da u suton vatrom prvo iscrtaju njezino ime na pošumljenoj visoravni kraj sela. Kad Marie nenadano nastrada u lavini, Andreas ostaje slomljena srca. Napušta planinsku idilu i odlazi se boriti u Drugome svjetskom ratu. Po povratku iz zarobljeništva na Kavkazu otkriva kako je suvremeni način življenja stigao i u njegov rodni kraj.

Ovaj ganutljiv i sažet roman zadobio je naklonost brojnih čitatelja jer je od naizgled običnih trenutaka stvorio čitav jedan život.


Nijedna pohvala nije pretjerana za Čitav jedan život. Sadrži zastrašujuću ljepotu. To je dubok, mudar i čovječan roman koji nijedan čitatelj neće zaboraviti.
Irish Times

Svaki ton, svaka riječ, svaka rečenica – sve je na mjestu… Nježna, skladna pjesma o jednom ispunjenom životu.
Die Welt

Neprimjetna egzistencija jednostavnog čovjeka, ispričana jednostavnom prozom, na čaroban način sažima ono univerzalno u našim životima. Malo remek-djelo.
Daily Mail

U književnom svijetu, često prenapučenom romanima koji kao da viču Tu sam!, pravo je osvježenje pročitati priču koja odiše tihom, koncentriranom pažnjom...
Sunday Times

Ova knjiga staloženo, snažno, bez patetike i elegantnim jezikom pripovijeda što je sve u stanju podnijeti čovjek... Divan autor ovom nas nezaboravnom knjigom ostavlja bez daha.
Frankfurter Allgemeine Zeitung

Seethaler pokazuje kako je život, čak i onaj najobičnijih ljudi, nevjerojatna pustolovina – i to čini na tako dirljiv i pamtljiv način.
Mail on Sunda

Hidden content
You need to reply to this thread or react to this post in order to see this content.
 
Top