Rim 2015

UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.512
Đoković se mučio, ali dobio Almagra
Izvor. B92
Najbolji teniser sveta Novak Đoković uspešno ja započeo odbranu titule na turniru Masters serije u Rimu.

48185505055521faa4a33c582336910_orig.jpg

Beta/AP
Đoković je u drugom kolu u prestonici Italije savladao Nikolasa Almagra sa 2:1, po setovima 6:1, 6:7, 6:3.

Srpski teniser pokazao je dva lica u duelu sa neugodnim Špancem. U prvom setu je odigrao izuzetno dobro i uz dva brejka je brzo završio posao, a onda je usledio veliki pad.

U drugom i trećem setu srpski teniser se vidno slabije kretao, na rezultat je uticao i Almagro koji je zaigrao sjajno, ali je i pored svega toga Đoković mogao da završi posao u dva seta. Imao je 5-2 u taj-brejku drugog seta, ali je izgubio pet vezanih poena i morao je da igra i treći set.

Ključni brejk Đoković je u tom periodu napravio u osamom gemu, a zatim je uspešno odservirao za prolaz u treće kolo.

Tamo ga čeka bolji iz duela Beluči – Bautista Agut, a Novak će na teren u Rimu ponovo u četvrtak.

Tekstualni prenos meča:

Đoković je prvi meč u Rimu počeo kao da nije pauzirao – prvo je sjajno izgradio poen, onda vezao dva sjajna servisa i na kraju gem završio vinerom iz forhenda za 1:0.

Almagro je brzo uzvratio, a posle novog lako osvojenog gema Đoković je krenuo ofanzivnije. Španac je na 40:15 napravio dve velike greške, Novak je to iskoristio da dođe do prvog brejka za 3:1. I pored promašenog lakog smeča brzo ga je materijalizovao za vođstvo od 4:1.

Najbolji sportista sveta igrao je veoma raznovrsno – vezao je dva vinera, potom sjajnom odbranom došao do nove brejk prilike, a drop šotom je realizovao za 5:1. Uz malo poteškoća osvojio je i sledeći gem, ujedno i set posle 29 minuta igre – 6:1.

Početkom drugog seta Almagro je zaigrao bolje, pa je i Novakov posao bio teži. U šestom gemu drugog seta Španac se čak izborio i za brejk šansu, ali je srpski teniser uspeo da izjednači na 3:3.

U nastavku seta nije bilo brejk šansi. Novak nikako nije moago da se izbori sa odličnim servisima rivala, pa je o pobedniku drugog seta odlučivao taj-brejk. Đoković se vidno slabije kretao, što je bilo očigledno i u 13. gemu.

Prvo je ispustio mini-brejk viška, pa je ponovo stekao prednost i poveo je sa 5:2. Ipak, tada je usledio novi pad, Almagro je dobio pet vezanih poena i izborio se za treći set.

Ni u trećem setu igra Đokovića nije bila blistava, ali je srpski teniser sačekao pravu priliku na servis rivala i dočekao je u osmom gemu. Napravio je brejk za 5:3, a potom je bez većih problema odservirao za pobedu.

CE0CXKJWEAEOyZA.png

UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.512
Viktor dobio Tomića posle maratona
Izvor. B92
Srpski teniser Viktor Troicki plasirao se u drugo kolo Mastersa u Rimu pošto je posle velike borbe savladao Bernarda Tomića.

767445268555218a0b81b4205811420_orig.jpg
Beta/AP
Troicki je na startu takmičenja savladao Australijanca sa 7:6(3), 6:7(4), 7:6(4).

Meč je trajao dva sata i 46 minuta, a Troicki je i ranije mogao da završi posao jer je u trećem setu vodio sa 5:3.

Pri rezultatu 5:4 Tomić je uspeo da vrati brejk i kasnije se izbori za taj-brejk, ali je srpski teniser bio uspešniji. Bio je ovo četvrti duel Troickog i Tomića i druga pobeda srpskog tenisera.

Njegov naredni rival biće Felisijano Lopes koji je na startu savladao Nika Kirjosa.

UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.512
Velika pobeda Bojane nad Garsijom
Izvor. B92, Tanjug | ĐN
Srpska teniserka Bojana Jovanovski uspešno je startovala na WTA turniru u Rimu pošto je u prvom kolu pobedila Karolin Garsiju sa 7:6 (7-4), 4:6, 6:2.

169780557655521388ea809908197273_640x427.jpg

Photo by Al Bello/Getty Images
Jovanovski je posle skoro dva i po sata uspela da eliminiše bolje rangiranu francusku teniserku, 30. na WTA listi.

Ona je u glavni žreb turnira došla iz kvalifikacija, a njena naredna protivnica biće Amerikanka Medison Kiz, koja je bila bolja od zemljakinje Medison Brengl rezultatom 6:2, 6:4.

Kiz je trenutno 17. teniserka na svetu i postavljena je za 15. nosioca na turniru.

Turnir u Rimu igra se za nagradni fond od 2,7 miliona evra.

UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.512
Čilić ponovo izgubio na startu
Izvor. B92 | SO
Deveti nosilac Marin Čilić eliminisan je već u prvom kolu turnira iz Masters 1000 serije u Rimu.

1017061575551f87f21511602212512_orig.jpg

Beta/AP
Bolji od njega bio je Španac Giljermo Garsija-Lopes sa 6:4, 6:3 i tako je ostvario 20. trijumf u sezoni.

Tako se nastavlja loša forma Čilića otkad se vratio na teren posle povrede u Indijan Velsu – samo jednom na pet turnira vezao je dve pobede.

Sa druge strane, Garsija-Lopes igra odlično na početku sezone na šljaci – uzeo je trofej u Bukureštu, igrao je polufinale u Eštorilu, a u prvom kolu u Madridu izgubio je od Verdaska u neizvesnom meču.

U drugoj rundi 28. teniser planete igraće sa Aleksandrom Dolgopolovom, koji je savladao Martina Kližana sa 6:4, 6:1.

U jednom od zanimljivijih mečeva prve runde Felisijano Lopes dobio je Nika Kirjosa sa 6:4, 7:6 (7-4).

UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.512
Jovanovski nemoćna protiv Šarapove
Izvor. B92 | AK
Srpska teniserka Bojana Jovanovski zaustavljena je u osmini finala WTA turnira u Rimu.

2699235245554a49333278842491493_orig.jpg

foto: Beta/AP
Bolja od Jovanovski bila je Ruskinja Marija Šarapova sa 6:3, 6:3, posle oko 90 minuta igre.

Šarapova će u četvrtfinalu turnira igrati sa boljom iz duela u kojom se sastaju Irina-Kamelija Begu i Viktorija Azarenka, a otvoren joj je put do finala jer se povukla Serena Vilijams.

Jovanovski je sjajno počela meč, odmah napravila brejk, ali je Šarapova strpljivom igrom uspela da preokrene u završnici prvog seta na 6:3.

Već na startu drugog Ruskinja je odmah oduzela servis našoj teniserki, koja se nije predala, usledila je velika borba i serija od četiri gema sa po dva brejka na obe strane, da bi Šarapova meč okončala četvrtim za novih 6:3.

Kasnije će na teren Jelena Janković, koja se sastaje sa Čehinjom Petrom Kvitovom.

Rim, rezultati:
Bušar – Suares-Navaro 7:6(2), 5:7, 6:7(7)
Šarapova – Jovanovski 6:3, 6:3
Makarova – Dulgeru 4:6, 3:6
Baščinski – Gavrilova
V. Vilijams – Halep 2:6, 1:6
Janković – Kvitova
S. Vilijams – Mekhejl predaja
Begu – Azarenka

UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.512
Marej i Serena Vilijams odlučili da se povuku s turnira u Rimu
Tanjug |
Osećao sam se umorno jutros. Trenirao sam 40 minuta i bio sam iscrpljen. Nije imalo smisla da nastavim da igram – rekao je britanski teniser. Amerikanka odustala zbog povrede lakta

Endi Marej foto: Tanjug

Britanski teniser Endi Marej i najbolja teniserka sveta Amerikanka Serena Vilijams odlučili su da se povuku sa mastersa u Rimu, saopštili su organizatori.

Marej je na startu turnira bio slobodan, zatim je pobedio Francuza Žeremija Šardija (6:4, 6:3), a u osmini finala trebalo je da igra protiv Belgijanca Davida Gofana.

- Osećao sam se umorno jutros. Trenirao sam 40 minuta i bio sam iscrpljen. Nije imalo smisla da nastavim da igram, jer postoji mogućnost da se povredim. Bile su ovo tri duge nedelje za mene i nisam želeo da dodatno pogoršam situaciju - rekao je Marej na konferenciji za medije.

Vilijams je u Rimu branila titulu osvojenu prošle godine, a u osmini finala je trebalo da se sastane sa zemljakinjom Kristinom Mekhejl. Ipak, prvi reket planete u konkurenciji dama zbog povrede desnog lakta morala je pre vremena da završi takmičenje u italijanskoj prestonici.

Prethodno je u drugom kolu pobedila Ruskinju Anastasiju Pavljučenkovu sa 6:1, 6:3.

UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.512
Venus nemoćna, Serena predala
Izvor. B92 | AK
Sestre Vilijams okončale su nastup na WTA turniru u Rimu, Venus je poražena, dok je Serena odustala.

193186455055549bcfe561e222619442_orig.jpg

foto: Beta/AP
Prva nositeljka Serena predala je meč osmine finala zemljakinji Kristini Mekhejl.

S druge strane, njena starija sestra Venus nije imala rešenje za Simonu Halep, Rumuka je razbila sa 6:2, 6:1. Amerikanka je imala čak 20 neiznuđenih grešaka više.

U četvrtfinalne se plasirala i Karla Suares Navaro, kojoa je posle preokreta u tri seta savladao Judžini Bušar.

Dalje je u dva seta prošla Aleksandra Dulgeru, koja je savladala Ruskinju Ekaterinu Makarovu.

Rim, rezultati:
Bušar – Suares-Navaro 7:6(2), 5:7, 6:7(7)
Šarapoav – Jovanovski
Makarova – Dulgeru 4:6, 3:6
Baščinski – Gavrilova
V. Vilijams – Halep 2:6, 1:6
Janković – Kvitova
S. Vilijams – Mekhejl predaja
Begu – Azarenka

UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.512
Rim: Prošli Rodžer, Stan, Berdih...
Izvor. B92
Rodžer Federer plasirao se u četvrtfinale Mastersa u Rimu pobedom nad Kevinom Andersonom u dva seta – 6:3, 7:5.

7980059275554e749873dd424815150_orig.jpg
Beta/AP
Federer se mučio samo u finišpu drugog seta kada je ispustio dva brejka šrednosti, a u borbi za polufinale će igrati sa Tomašom Berdihom.

Češki teniser je posle velike borbe u tri seta savladao Fabija Fonjinija sa 6:3, 3:6, 7:6.

Dalje je prošao i drugi švajcarski teniser Stanislas Vavrinka koji je pobedio dominika Tima sa 7:6, 6:4. Njega u borbi za polufinale očekuje Rafael Nadal koji je bio bolji od Džona Iznera u lagana dva seta.

David Ferer je u španskom okršaju pobedio Giljerma Garsiju Lopesa sa 6:1, 6:3 i za polufinale će igrati protiv Davida Gofana kojem je Endi Mari predao meč bez borbe.

UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.512
Nišikori izbacio Troickog u Rimu
Izvor. B92 | JT
Srpski teniser Viktor Troicki poražen je od Japanca Keija Nišikorija u dva seta u osmini finala Mastersa u Rimu.

21249069355554ef109837a718498514_orig.jpg

Beta/AP Photo/J Pat Carter
Nišikori je protiv Troickog slavio sa 6:4, 6:3, posle jednog sata i 29 minuta igre.

Japanca u četvrtfinalu očekuje duel sa boljim iz susreta između najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića i Tomaža Belučija iz Brazila.

Uskoro opširnije...

MODERATOR
Učlanjen(a)
02.05.2009
Poruka
30.879
Đoković: Ne igram dobro kao u MK
Najbolji teniser sveta Novak Đoković priznao je posle plasmana u polufinale Mastersa u Rimu da još nije na nivou na kojem želi da bude.

ĐN Izvor: B92,

1590817803555641b4de224260138992_w640.jpg

Photo by Ian Walton/Getty Images

Đoković je u petak savladao Keija Nišikorija sa 6:3, 3:6, 6:1 i obezbedio novo polufinale na poslednjem turniru iz serije 1.000 na šljaci.

Iako nema poraz od finala turnira u Dubaiju, Novak je istakao da ne igra dobro kao na prethodnim turnirima, čemu svedoče i tri meča dobijena u trećem setu.

„Moram biti iskren – ne igram dobro kao što sam to činio u Monte Karlu i još uvek nisam na nivou na kojem želim da budem. Malo-pomalo se sve sklapa, ponovo sam u polufinalu i pobede nad vrhunskim teniserima mogu samo da mi pomognu na planu samopouzdanja. Nadam se da ću moći da igram bolje, konstantnije i sa manje uspona i padova u sutrašnjem meču. Protivnik mi je još jedan specijalista za šljaku, igrač koji je među najvećim borcima na Turu i koji mi neće dati pobedu u ruke. Nateraće me da radim“, rekao je Đoković.

On se potom osvrnuo i na sam meč četvrtfinala u kojem je došao do teške pobede nad Nišikorijem.

„Obojica smo se mučili da nađemo ritam, pa tako nije bilo mnogo dobrih poena. Mislim da je sve bilo u tome da sačuvamo svoj servis i sačekamo prilike na protivnikov servis. Igrao sam veoma dobro u prvom setu, imao nekoliko prilika za dupli brejk. Dobro sam počeo i drugi, ali sam odigrao jedan loš gem u kojem sam imao duple servis greške. Dobio je samopouzdanje brejkom i potpuno zasluženo osvojio drugi deo igre. Brejk na 2:1 u trećem setu je bio ključan, znao sam da će mi dati krila i da će meč biti gotov u kratkom vremenskom periodu“, dodao je Đoković.

Đoković će u polufinalu igrati sa Davidom Fererom, koji je dobio David Gofana u tri seta.

Ferer je trenutno na osmom mestu ATP liste, a u dosadašnjih 19 međusobnih duela zabeležio je samo pet pobeda nad Đokovićem.

Turnir u prestonici Italije, koji se igra za ukupan nagradni fond od 3,83 miliona evra, Novak je do sada osvajao tri puta (2008, 2011, 2014) i biće to njegova poslednja priprema pred učešće na drugom Gren slemu sezone – Rolan Garosu (24. maj – 7. jun).

Natrag