Restartovanje komp.

Član
Učlanjen(a)
24.08.2009
Poruka
85
Molim za malo paznje za moj problem, naime lupio sam nov komp. a stari ostaviio po stranu i nisam ga palio neko vreme medutim i pored toga kad sam ga palio dva tri puta i dalje je radio i od jednom pojavile se slika na desktop kao froncle.Kad sam posle izvesno vreme hteo da ga upalim samo se je restartovao i sve u krug tako do bezsvesti.Da na pomenem cd diskovi su stari nekd cita nekad ne cita pa sam instalacioni dis ubacio na flashcu.Mogu da udem u safe mode ali ne cita mi flashcu.Dali treba u boot u primary disc treba da zamenim sa usb.Komp je star ko biblija XP3 CPU 1.87 HARD 879 VALJDA. Pitanje moze li da se oporavi komp. ili ne Poz za sve

MODERATOR
Učlanjen(a)
17.11.2012
Poruka
3.095
Ako su froncle to sto ja mislim onda je nesto do graficke kartice, drajver, prasina ili je jednostavno prestario neki elektrolit treba poceti od najjednostavnijih stvari ciscenje i proveravanje da li lepo graficka lezi u slotu(najbolje je izvaditi i vratiti). Sistem se ne kopira obicno na usb flash memoriju, vec se prebacuje specijalizovanim programima, rufus je prilicno jednostavan, ima ih jos, xboot, yumi multiboot, wintoflash itd... Da potrebno je u biosu podesiti boot device da bude usb flash drive da bi se podigao novi sistem.

Učlanjen(a)
08.07.2010
Poruka
2.686
Sve što je Torgandwarf rekao je 100% tačno.
U BIOSu podesi da se sistem diže sa USB HDD. E sad, ako je komp star, kao što ti kažeš, k`o biblija - onda verovatno nećeš imati podršku za dizanje sistema sa USB-a.
Neke verzije matičnih ploča/BIOSa omogućavaju da se tokom post screena klikne na F10 i promeniš tada sa čega će se dići sistem, bez da petljaš po BIOSu.

Učlanjen(a)
28.02.2012
Poruka
5.249
Sve što je Torgandwarf rekao je 100% tačno.
U BIOSu podesi da se sistem diže sa USB HDD. E sad, ako je komp star, kao što ti kažeš, k`o biblija - onda verovatno nećeš imati podršku za dizanje sistema sa USB-a.
Neke verzije matičnih ploča/BIOSa omogućavaju da se tokom post screena klikne na F10 i promeniš tada sa čega će se dići sistem, bez da petljaš po BIOSu.

Postoji rješenje i za to...Skinete ovaj ISO Fail i narežete ga na cd kao i svaki bootabilni operativni sistem...

Kod:
http://www7.zippyshare.com/v/olBpnXzK/file.html

Namjestite First Boot CD u Biosu a botabilni USB Stick sa nekim sistemom, bilo koji Windows ili neku Linux distribuciju, ubodete u usb port. Upalite računar i pokrenut će se Plop Boot Manage sa CD-a i u ponuđenim opcijama odakle da pokrenete instalaciju označite USB Stick i lupitee Enter. Instalacija sistema će se pokrenuti sa USB Sticka a CD izvadite jer će se u protivnom nakon restarta računara opet pokretati Plop Boot Manage sa cd-a...

Natrag