Raw Hide (Sirova koža)

Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.996
Raw Hide (Sirova koža)

sk_zps03f45064.jpg


Band Members
Jovan Ilic-vocal,usna harmonika
Vladan Stanosevic-Guitar
Ivan Stanosevic' Guitar
Darko Golic-Bass
Blagoje Nedeljkovic-Drums

Jedan od najpostojanijih domacih rhythm i blues sastava osnovan je 1982. godine. Lider grupe Jovan Ilic je godinama nastupao sa brojnim grupama u rodnom Sapcu kao i u Beogradu, a osnivanjem sastava Sirova koza ( ili Raw Hide kako su zbog cestih nastupa u inostranstvu takodje poznati ) krenuo je da istrazuje tradicionalne i savremene aspekte blues muzike. Posle cestih personalnih promena, grupa se ustalila u postavi Jovan Ilic (vokal, usna harmonika), Vladan Stanosevic (gitara), Darko Golic (bas) i Blagoje Nedeljkovic (bubnjevi). Svoj repertoar su u pocetku zasnivali na obradama, ali se vremenom sve vise oslanjaju na sopstveni materijal. Diskografski su debitovali 1987. godine objavljivanjem singla "All night long" na kome su cetiri njihove kompozicije. U to vreme grupa cesto svira na prostoru bivse Jugoslavije, a to iskustvo im obezbedjuje uigran zivi nastup.

Juna 1988. godine nastupali su na Belgrade Blues Days festivalu na kome su pratili Todora Todorovica i Luizijana Reda (Louisiana Red). Avgusta iste godine nastupaju na blues festivalu i italijanskom mestu Gorizza, a novembra sviraju sa Dzoni Marsom (Johnny Mars) i Mikom Valerom (Mick Waller) na devetnaestom Beogradskom jazz festivalu. Septembra 1989. godine ucestvuju na Lehrte Blues Festivalu u Nemackoj. Juna 1991. godine u okviru Summertime Jazz & Blues festivala u Beogradu nastupaju sa Luizijana Redom. U to vreme objavljuju drugi singl "No PlaceTo Go" sa obradama cetiri rhythm i blues standarda. Januara 1992. godine prate Dejv Kelija (Dave Kelly) na njegovoj jugoslovenskoj turneji. Avgusta te godine ucestvuju na dva blues festivala u Madjarskoj i to u Budimpesti i Tatabanji. Krajem godine su na prvom blues festivalu u Solunu, a zatim prate Ronalda Abramsa (Ronald Abrams) na njegovoj jugoslovenskoj turneji. Maja 1993. godine su na Blues Napok Festivalu u Segedinu.

Pocetkom 1994. godine sa obradom "Cuttin' Out" ucestvuju na kompilaciji "Belgrade the Blues Today Vol. 1" (PGP RTS). Iste godine objavljuju prvi CD "Hugger Mugger" koji sami produciraju, a kao gosti pojavljuju se pijanista Vlada Maricic, te Ivana Pavlovic i Neda Markovic koje pevaju pratece vokale. Pored obrada, na disku su i autorske kompozicije Jovana Ilica. Jula 1994. godine sviraju na dvodnevnom open air festivalu u vojvodjanskom mestu Ada, a novembra na Prvom Jazz festivalu u Sapcu. Februara 1995. godine su na Blues festivalu u Solunu, a jula sa Medzikom Slimom (Magic Slim) nastupaju na Summertime Jazz & Blues Festivalu u Beogradu. Novembra 1996. godine na beogradskom Marsoni Blues Festivalu nastupaju sa Gerijem Slounom (Gary Sloan). Tokom njegovog boravka u Beogradu snimaju drugi CD "Gypsy Moon" koji se pojavljuje pocetkom 1997. godine. Geri Sloun peva pratece vokale, svira usnu harmoniku i producira citav materijal. U temi "Doin' My Thing" Jovana Ilica, Sloun ima ulogu vodeceg pevaca u kojoj ispreda pricu o boravku u Beogradu i radu sa Sirovom kozom. Na snimanju ploce je gostovao gitarista Ivan Stanosevic.

Tokom karijere, Sirova koza je izgradila imidz prevashodno klupske grupe tako da pored ucesca na festivalima redovno sviraju po klubovima . Uz to ,stalni su ucesnici Jazz i blues festivala u Srbiji

Izvor: Zvanična Facebook stranica
 
Natrag
Top