Raspisao konkurs za - poslodavca

LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
[h=1]Raspisao konkurs za - poslodavca[/h] Izvor: Novosti

Niš -- Jugoslav Filipović, grafički dizajner iz Niša, odlučio da novi posao nađe tako što je raspisao javni konkurs za budućeg poslodavca.

10243681064ead4b950c32f386893311_640x481.jpg

Jugoslav Filipović (foto Večernje novosti)
Na ovaj, originalan korak, autor se odlučio kako bi plasirao svoju viziju „aktivnog traženja posla“ o kojem se poslednjih godina mnogo govori. A forsira se kao efikasniji u odnosu na uobičajeni metod čekanja na birou i javljanja na konkurse koje poslodavci raspisuju.
„Dolazim bilo kako“, naziv je jedinstvene kampanje koju je na društvenim mrežama na internetu pokrenuo Jugoslav Filipović, grafički dizajner iz Niša. U potrazi za novim poslom javno je raspisao konkurs za budućeg poslodavca.

Filipović je flajer-oglas poslao na više od 150 adresa najznačajnijih dizajnerskih, marketinških i medijskih kuća u Srbiji i republika bivše Jugoslavije.

"Posle 11 godina rada lane sam odlučio da napustim ugodnu i sigurnu fotelju grafičkog urednika u centralnoj gradskoj ustanovi kulture. A kako se više od 25 godina profesionalno bavim dizajnom, fotografijom i video i TV produkcijom, zatražio sam posao u nekoj renomiranoj i perspektivnoj dizajnerskoj, marketinškoj ili medijskoj kući", kaže Filipović.

U oglasu se navodi da ovaj Nišlija kao svoju buduću idealnu radnu sredinu vidi tim kreativnih, inovativnih, komunikativnih, talentovanih, iskusnih, sposobnih, angažovanih, ambicioznih, duhovitih, vedrih i nasmejanih ljudi.

U desetak različitih stavki navode se i osobine, znanja i veštine zbog kojih bi trebalo da mu se budući poslodavac javi na konkurs i ponudi odgovarajuću radnu poziciju. A traženje novog posla za Jugoslava predstavlja i kreativni izazov, jer smatra da su internet, a naročito socijalne mreže, u današnje vreme nezamenljiv put do radnog mesta.

"Mislim da je ovo najbolji način da se čovek predstavi", kaže Filipović.

Natrag