Šta je novo?

Raspisan konkurs za novog direktora RTS-a

Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
37.731
Beograd 01. 06. 2010
PRESS

Raspisan konkurs za novog direktora RTS-a


Upravni odbor Radiodifuzne ustanove RTS krajem juna imenovaće novog generalnog direktora Javnog servisa, izjavio je generalni sekretar UO Stanislav Veljković.

tijanic.jpg


I dalje sam najdalje od svake pomisli da ovaj posao radim i u drugom mandatu
... Aleksandar Tijanić

On je rekao da mandat aktuelnom generalnom direktoru Aleksandru Tijaniću ističe 3. jula, a da će najverovatnije na sednici UO krajem juna biti odlučeno ko će biti imenovan za novog generalnog direktora RTS-a.- Direktora dvotrećinskom većinom biraju članovi UO, što znači da šest od devet članova moraju da glasaju za jednog kandidata. Mandat generalnog direktora traje četiri godine (Tijaniću sada ističe prvi mandat), kao i da jedno lice može biti imenovano na tu funkciju najviše dva puta uzastopno - rekao je Veljković.
Na pitanje da li će se ponovo kandidovati, Tijanić kaže da „nije promenio mišljenje" od onog koje je izneo u nedavnom intervjuu našem listu.
- A tada sam rekao da sam trenutno najdalje od svake pomisli da ovaj posao radim i u drugom mandatu - kaže Tijanić za Press.
U intervjuu koji je Pressu dao 28. aprila, Tijanić je naveo i da je pre pet godina „od profesionalno zapuštene kuće koja tri sata nije objavila vest o ubistvu premijera i dva dana nije imala sliku martovskog pogroma Srba na Kosmetu napravio najgledaniju srpsku televiziju".

(Đ. K.)


 
Top