Ranila supruga u glavu, pa se ubila
Izvor: Glas Srpske 02.05.2011 21:00
Autor: Goran Obradović
BUGOJNO - Alena Mešan (24) teško je ranila supruga Ajdina (24), a potom se ubila, u noći između nedjelje i ponedjeljka u mjestu Poriče u blizini Bugojna, potvrđeno je u policiji.
Mešana je u ponedjeljak 20 minuta poslije ponoći iz pištolja pucala suprugu u glavu, a metak je prošao kroz obraz i ostao u vilici. Odmah zatim ubija se hicem u glavu.
Poslije ove tragedije oboje su upućeni u Klinički centar Koševo u Sarajevu, ali je Alena kasnije preminula, a Ajdin je zadržan na liječenju.
Komšija nesrećnog bračnog para Halid Sjanjo rekao je da to veče nije čuo pucnjeve.
- Spavali smo kada je neko oko jedan čas iza ponoći počeo da zvoni na vrata. Kada sam izašao vidio sam komšiju Ajdina koji je stajao ispred vrata sav krvav i moli me je da ga odmah prevezem u bolnicu - ispričao je Sjanjo.
On je dodao da ga je odmah odveo u automobil i povezao u bolnicu u Bugojnom. Navodi da Mešan nije mnogo pričao.
- Samo mi je rekao da je u njega pucala supruga i ništa više. Kada sam ga doveo u bolnicu, rekao je ljekarima da je i njegova supruga povrijeđena i da se nalazi kod kuće. Odmah je ekipa Hitne pomoći otišla prema njihovoj kući i Alenu dovezla u bolnicu - istakao je Sjanjo.
Mještani sela Poriče još ne mogu da povjeruju šta se dogodilo jer, kako kažu, porodica Mešan je bila veoma vesela i uvijek spremna za druženje sa komšijama i da im pomognu ako treba.
- Njih dvoje su se vjenčali prije godinu i od tada žive u ovoj kući koju im je kupio Ajdinov otac. Alena je iz Travnika, a prije nekoliko dana završila je i kriminalistički fakultet i uskoro je trebalo da počne da radi kao inspektor u MUP-u Srednjobosanskog kantona - pričaju komšije.
Oni su dodali da su njih dvoje tog dana bili na Vlašiću kod njenih roditelja gdje su išli da obilježe 1. maj.
- Uveče su se vratili sa Vlašića i ništa nije slutilo da se ovo moglo desiti. Nikada nisam čuo da su se svađali, niti da su varali jedno drugo. Stvarno ne mogu vjerovati da se ovako nešto desilo. Ovo je velika tragedija za njegovu porodicu i za cijelo naše selo. Njegovi roditelji imaju joj jednog sina - ispričao je jedan od komšija.
Komšije sumnjaju da su se možda posvađali tokom povratka kući, ili da je došlo do sukoba kod njenih roditelja, ali tvrde da niko ne zna pravi razlog ovakog sukoba.
U Ministarstvu unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona rečeno je da je došlo do ranjavanja i ubistva u selu Porič, ali da ne mogu davati više informacija dok ne bude završena istraga.
Povrede
Portparol Kliničkog centra "Koševo" u Sarajevu Biljana Jandrić rekla je da je Ajdin Mešan primljen sa ustrelnom povredom lijeve strane lica, a koja je nanesena vatrenim oružjem.
- On je trenutno stabilan i smješten na Kliniku za maksiofacijalnu hirurgiju - rekla je Jandrićeva.
Ona je dodala da je sa njim dovezena i Alena Mešan koja je imala ustrelnu povredu glave, a ljekari nisu uspjeli da je spasu. Jandrićeva kaže da je Alena preminula za manje od jednog sata poslije prijema u bolnicu.