Šta je novo?

Radonić: Vodovod i kanalizacija u zgradama

Član
Učlanjen(a)
18.06.2009
Poruka
4.266
Radonić: Vodovod i kanalizacija u zgradama

:info:

Nakladnik: Croatiaknjiga d.o.o.
Autor: M. Radonić
Broj stranica: 591
ISBN: 953-6321-31-9
Uvez: Tvrdi

Svoje dugogodišnje iskustvo u projektiranju i izvođenju vodovodnih i kanalizacijskih instalacija arhitekt M. Radonić pretočio je u ovu knjigu. Sam je autor knjigu namijenio "arhitektima-projektantima instalacija i drugima koji se žele upoznati s instalacijama vodovoda i kanalizacije u zgradama". Knjiga je podijeljena u četiri dijela: vodovod, topla voda, kanalizacija i zajednički dio.

U prvom dijelu - VODOVOD - autor obrađuje vodu, svojstva vode, načine dobivanja vode, materijale za izgradnju vodovoda, a najvrjedniji su primjeri za proračun kućnog vodovoda i detaljni prikazi specijalnih postrojenja (požarni vodovod, fontane, umjetna kiša..).
Drugi dio - TOPLA VODA - bavi se sustavima centralnog grijanja i dijelovima takvih uređaja. Ovdje su dani i primjeri proračuna instalacija tople vode, a obrađena je i zaštita instalacija.
Treći dio - KANALIZACIJA - govori o izradi instalacija za kanalizaciju, sastavu i vrstama otpadnih voda, proračunu kućne kanalizacije, a dane su i sheme za gradske i kućne sustave kanalizacije.
U četvrtom - ZAJEDNIČKOM DIJELU - obrađuju se sanitarne prostorije u zgradama i raspored elemenata u njima, kvarovi na instalacijama i održavanje, osnovni izračuni iz hidraulike i hidrodinamike.
Knjiga završava trojezičnim (hrvatsko-englesko-njemačkim) rječnikom pojmova i naziva koji se koriste u knjizi, te tablicama pojedinih uređaja prema usvojenim standardima.
Ovo je nezaobilazan priručnik i podsjetnik za kojim će svaki arhitekt i građevinar tijekom svoga radnog vijeka često posezati .

:download:

Kod:
[url=http://rapidshare.com/files/165301672/Vodovod_i_kanalizacija_u_zgradama_-_Radoni_.pdf]RapidShare: 1-CLICK Web hosting - Easy Filehosting[/url]
 
Top