Šta je novo?

Radnici "Partizan puta" u štrajku

LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.056
[h=1]Radnici "Partizan puta" u štrajku
[/h] Izvor: TanjugBeograd -- Deo radnika "Partizanskog puta" nije postiglo dogovor sa upravom tog građevinskog preduzeća u restrukturiranju o isplati zaostalih zarada i nastaviće štrajk.

14369709694fd0a5a409c9a887317278_orig.jpg

Protest radnika "Partizan puta" (Arhiva)
"Nije postignut dogovor sa direktorom oko ispunjavanja naših zahteva i tek ćemo razmotriti sa centralom Asocijacije slobodnih i nezavisnih sindikata naše dalje protestne aktivnosti", rekao jeDobrivoje Ristić, predsednik štrajkačkog odbora i glavni poverenik ASNS, čiji je preduzeće član.
Radnici traže mesečnu isplatu zarada za sve zaposlene u skladu sa potpisanim aneksima ugovora o radu, koje kasne od 16 do 19 meseci, regulisanje zdravstvene zaštite za sve zaposlene odnosno overu zdravstvenih knjižica i uplatu zaostalih doprinosa za penzijsko - invalidsko osiguranje koje nije uplaćeno za 17 meseci.

Ristić je naveo da 94 zaposlena nemaju overenu zdravstvenu knjižicu.

Preduzeće "Partizanski put" je privatizovano 2006. i poslovalo je u okviru Preduzeća za puteve "Beograd" iz sastava Nibens grupe, a prošle godine je vraćeno državi.

Vlasnik Nibens grupe Milo Đurašković je uhapšen u maju prošle godine zbog sumnje da je oštetio preduzeća koja je kupovao u privatizaciji.
 
Top