Šta je novo?

Radio ne radio, ne svira radio

LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.056
Radio ne radio, ne svira radio

Izvor: Beta

Beograd -- Prosvetni radnici u Srbiji, ipak će sledeću platu primiti po učinku, odnosno biće im umanjene zbog štrajka i obustave i skraćenja nastave.


4142176194d709c5697e5f614261635_640x360.jpg


Ministar prosvete Žarko Obradović održao je tako reč i zaista smanjio plate prosvetnim radnicima koji već šest nedelja štrajkuju.
Obradović je rekao da su tri resorna ministarstva, prosvete, finansija i rada i socijalne politike, već razmotrili sve elemente i načine da se umanjenje zarada obračuna u skladu sa zakonom.
"Svako će dobiti od sledeće plate onoliko koliko je radio, po učinku, uključujući i one koji su imali skraćene časove na 30 minuta", rekao je Obradović.

On je dodao da je od početka upozoravao sindikate da zaposlenima u prosveti koji zbog štrajka potpuno obustave rad ili skrate časove na 30 minuta, neće moći da dobiju pun iznos zarade.

Obradović je podsetio da će škole koje su bile u štrajku morati da nadoknade izgubljene časove radnim subotama i produžetkom školske godine, a dodao je i da roditelji nemaju razloga za zabrinutost, jer će učenici osmih razreda osnovne škole imati dovoljno vremena za pripremu male mature.
 
Top