Šta je novo?

Računar ne vidi ko ima TV signal

Učlanjen(a)
07.02.2010
Poruka
14.864
Računar ne vidi ko ima TV signal

Direktor RTS Aleksandar Tijanić kaže da su zbog "administrativne glupe greške" meštani sela Boljkovac dobili opmene da plate pretplatu iako nemaju TV signal.On je rekao da "kompjuter ne prepoznaje svako selo koje nema signal", i dodaje da se “ne plaća gledanje RTS-a, nego postojanje Javnog servisa”.


Super-Wi-Fi-Coming-to-Rural-America-2.jpg"Međutim, to je najverovatnije glupa administrativna greška. Ja sam lično protiv toga da se ljudima koji ne vide naš program isti naplaćuje, ali kada je Zakon uveden 2002. godine nas ionako niko nije pitao", rekao je Tijanić za portal “S medija”.

Žitelji takovskog sela Boljkovci, u opštini Gornji Milanovac, već tri decenije muku muče sa lošim prijemom televizijskog signala. Uprkos tome, pojedinima uredno stižu računi RTS-a za pretplatu, iako neka domaćinstva nemaju čak ni televizore.

Iako ima loš televizijski signal, selo Boljkovci nije na kraju sveta, u njemu je snimljen film "Mirko i Slavko", a kroz njega će proći i auto-put od Ljiga prema Čačku.

Radoš Nedeljković iz Boljkovaca, u opštini Gornji Milanovac, već tri decenije je vlasnik kafane u kojoj nema televizora. Tome je najviše doprinela nemogućnost prijema signala nekadašnje Televizije Beograd, današnjeg RTS-a.

Radoš kaže da je zato i bio iznenađen opomenom pred prinudnu naplatu za neplaćenu pretplatu od firme od koje ne dobija ni televizijski ni radijski signal.

"Bilo mi je neprijatno, mogu vam reći, jer to dosad nisam dobijao. Televizor nemam, a dolazi mi opomena i prete mi prinudnom naplatom nekom, šta ja znam", kaže on.

Da Boljkovci nisu daleko od civilizacije svedoče i radovi na izgradnji auto-puta, na par kilometara od tog mesta.

Žitelji ovoga sela, koje je na trasi budućeg auto-puta prema Čačku, nadaju se da će do njih pre stići taj auto-put nego signal RTS-a, na koji čekaju duže od tri decenije.

Zbog problema sa lošim signalom, predsednik Mesne zajednice Boljkovci Predrag Stojić kaže da su se obraćali RTS-u. Pre šest godina ta kuća je poslala i stručnu ekipu da to proveri na terenu.

"Na čelu te ekipe je bio Igor Lazarević. Ovde su baš u centru varošice i niže dole izvršili merenje sa antenama i rekli su da mi nemamo mogućnost prijema signala. Znači, meni kao predsedniku mesne zajednice su rekli da dopis pošaljem i dali su mi adresu, evo tu imam tačno, znači Takovsku 10 i Kneza Višeslava 88", kaže Stojić.

Uprkos lošem, bolje reći nikakvom signalu, računi za neplaćenu pretplatu RTS-u se gomilaju, a sada stižu i opomene pred prinudnu naplatu. Mnoga domaćinstva u Boljkovcima imaju TV program zahvaljujući kablovskim operaterima.

Međutim, pojedine kuće i dalje nemaju ni antene ni televizor, ali im računi za pretplatu i dalje stižu.Izvor:
B92.net
 
Top