Putokazi koji zbunjuju

Učlanjen(a)
07.02.2010
Poruka
14.864
Putokazi koji zbunjuju

UGLjEVIK - Putokaz na raskrsnici u Donjoj Trnovi, u zaseoku Bukovac, na mestu gde se na levu stranu s glavnog puta skreće na put prema Glavičicama, već godinama pogrešno usmerava vozače i putnike namernike.

[SIZE=+0]Arhimandrit Lazar Kršić, duhovnik obližnjeg manastira Tavna, zadužbine Nemanjića iz srednjeg veka, pokušavao je, kako kaže, preko policije i saobraćajne policije, koja ponekad stoji na toj raskrsnici i kontroliše saobraćaj, da skrene pažnju na neispravnost ili, bolje rečeno, na totalnu grešku tog putokaza.

REG-Saobracajni-znak-na-ras_620x0.jpg

- Ništa, međutim, nije vredelo i sve se do današnjeg dana, završavalo na obećanjima da će tu grešku otkloniti - priča otac Lazar. - Ne znam zašto niko ne reaguje kao da svih ovih godina imaju mnogo preča posla. Koliko se ja razumem u saobraćajne znakove, natpis mesta Glavičice treba da bude na donjoj polovini znaka i strelica okrenuta nalevo da usmerava putnike na put koji se odvaja na levu stranu prema Glavičicama. Natpis mesta Teočak i Ugljevik trebalo bi da budu na gornjoj polovini znaka i strelica bi trebala da stoji pravo, kako i sad stoji, te da ukazuje da se put nastavlja prema navedenim mestima.

Naš sagovornik kaže da je imao priliku i da se susretne, u nekoliko navrata s ljudima, pa čak i onim koji voze kamione, da sledeći znak promene željeni putni pravac. Tako neki, umesto da dođu u Glavičice stignu do Teočaka!

GREŠKE NIKOM NE SMETAJU

[SIZE=+0]- PROPUTOVAO sam i prokrstario drumovima širom Balkana i Evrope, ali ovako pogrešan znak, koji nadležnima godinama ne smeta, nisam nigde video - ističe otac Lazar. - Meštanima Donje Trnove, naročito meni, on nije problem, jer znamo kuda vodi koji put, ali za vozače je to veliki problem, posebno od kada je kompletno sređen put od Suvog Polja do Trnove i dalje do Glavičica, koji je najkraća veza podmajevičkog kraja i dela Semberije sa Podrinjem.

Izvor:
Novosti.rs[/SIZE]
[/SIZE]

Natrag