LEGEND
Učlanjen(a)
06.08.2009
Poruka
24.424
Pecurke punjene mozgom





:info:


20 vocih kapica mozga(šampinjona) - 50g maslaca - 4 dcl bešamel
sosa - 100g kisele pavlake - 50g permezana - 250g teleceg mozga - 1
limun - sok od 1 limuna - 1 glavica crnog luka - 1 lovorov list - kašika
zacina od sušenog povrca - biber u zrnu - so i biber po ukusu

U pola litre vode dodajte seckan crni luk,lovorov list, limun isecen
na kriške, sok od limuna, zacin od sušenog povrca, biber u zrnu i
soli.Kada provri,spustite mozak da se kuva 15 min.Skinite penu i
ostalvite u hladnjaku 3 sata.

Kapice pecuraka posolite i pobiberite.Ispecite na umerenoj
toploti.Ocedite mozak,isecite ga na kocke,dodajte 2 dcl bešamel
sosa,dodajte pavlaku,izmešajte i napunite pecurke.Poredajte ih u
vatrostalnu posudu,zalijte sa 2 dcl bešamel sosa,stavite listove
maslaca,pospite permezanom i pecite 25 min na250 C.

Služite toplo.
 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.979
Punjene pečurke gormet

Punjene%20pecurke.jpg


Sastojci:

• 1 kg svežih pečuraka kamenica
• 2 kašike ulja
• malo soli i bibera
• 75 gr šunkarice
• 2 glavice crnog luka
• 1 kašičica majčine dušice
• 1/8 l kisele pavlake

Priprema: Očistiti i oprati pečurke. Skinuti glavice i ostaviti ih cele. Drščice pečuraka sitno iseckati. Glavice posoliti i pobiberiti i pržiti na vrelom ulju 5 minuta. Izvaditi. Propržiti šunkaricu. Dodati seckani luk i propržiti ga. Sada dodati iseckane pečurke, majčinu dušicu, so i biber. Sve dinstati 5 minuta na niskoj temperaturi. Doliti pavlaku i dinstati još 1 minut. Glavice pečuraka preliti ovom smesom i ukrasiti ih režnjevima limuna. francuski hleb zagrejati u rerni i natrljati ga čenom belog luka. Ove pečurke su izvanredan prilog ramsteku ili telećem pečenju.
 
Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
27.11.2009
Poruka
1.306
Šampinjoni punjeni spanaćem

Sampinjoni punjeni spanacem





  • 12 velikih šampinjona
  • 1 glavica crnog luka
  • 250 g spanaća
  • malo maslaca
  • 2 paradajza
  • 100 g krem sira
  • 3 kašike prezli
  • so
  • biber
  • rendani kačkavalj
Šampinjone očistiti, otkinuti drškice i sitno naseckati. Spanać naseckati na tračice. Maslac zagrejati, dodati sitno naseckan crni luk, drškice šampinjona, dinstati oko 2 minuta i umešati pripremčjen spanać. Posoliti i pobiberiti po ukusu. Masi dodati kockice oljuštenog paradajza i krem sir. Šampinjone ispuniti filom, ređati u maslacem namazan pleh, posuti prezlama, na svaki šampinjon staviti po komadić maslaca i peći u zagrejanoj rerni na 180 C oko 15 minuta. Izvaditi pleh, šampinjone posuti rendanim kačkavaljem i vratiti u rernu na 5 minuta da se sir otopi i lepo porumeni.
 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.979
Punjene pečurke

59578_pecurke_f.jpg


Sastojci:
300 gr velikih pečuraka,
1 paradajz,
1 crvena paprika,
100 gr biljnog kačkavalja,
beli luk u granulama,
biljni začin,
biber, peršun,
maslinovo ulje.


Priprema:
Pečurke očistite, operite i prosušite na papirnoj salveti. Odsecite im drške.

Drške, paradajz i crvenu papriku isecite na male komade. Povrće stavite u činiju i dodajte beli luk u granulama, peršun i narendani biljni kačkavalj.

Pospite biljnim začinom i pobiberite, a zatim dobro promešajte.

Kapice pečuraka napunite smesom od povrća.

Složite ih u pleh za pečenje, prelijte maslinovim uljem i pecite u rerni na 190 stepeni desetak minuta.




 
Učlanjen(a)
28.08.2009
Poruka
198
Punjene pecurke

Punjene pecurke


:screen:


v7yvk6.jpg



:info:



Potrebni sastojci:

12 velikih pecuraka
1 paradajz
1 crvene paprka
80 g biljnog kackavalja
zacin C
biber, persun
maslinovo ulje


Priprema jela:

Pečurke očistite, operite i prosušite na papirnoj salveti. Odrežite im peteljke. Peteljke, paradajz i crvenu papriku izrežite na male komade. Povrće stavite u činiju i dodajte beli luk u granulama, peršun i narendani biljni kačkavalj. Pospite „začinom C“ i pobiberite. Dobro promešajte. Kapice pečuraka napunite nadevom od povrća. Složite ih u pleh za pečenje, prelijte maslinovim uljem i pecite u rerni na 190 stepeni desetak minuta
 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.979
Šampinjoni punjeni guščijom džigericom

10037_sampinjoni-punjeni-guscjom_if.jpg


ŠAMPINJONI PUNJENI GUŠČIJOM DŽIGERICOM

POTREBNO JE
400 g sveže guščije džigerice, 4 dl mleka, 50 g putera, 2 supene kašike kurvoazjea, 600 g svežih šampinjona bez drški, 200 g pirinča dugog zrna, 3 dl ulja, peršun, zelene masline

PRIPREMA
Svežu gušščiju džigericu potopite u mleko i ostavite u frižider da odstoji preko noći. Sledećeg dana džigericu kuvajte u mleku 20 minuta na tihoj vatri. Izvadite je iz mleka i pod toplom vodom pažljivo isperite, osušite, i stavite u suvu posudu. Blago je posolite i zalijte sa 3 dl ulja zagrejanog na 160 C. Pustite da se ohladi. Sa mleka kašikom odstranite guščiju mast, stavite je u posebnu činijicu i ohladite. Ovako spremljenu džigericu možete iseći na listove (umačući tanak nož u vruću vodu), poslužiti je s guščijom mašću, kuglicama putera i tostom. Ovde se koristi za nadev.

NADEV: Pečenu guščiju džigericu izrežite na kockice, protisnite kašikom kroz žičanu cediljku, dojajte penasto umučen puter, kurvoazje, prstohvat soli, malo bibera, i sve dobro izmešajte da bude penasto. Oprane i sveže šaminjone bez drške, složite na podmazan pleh i napunite nadevom. Pecite 15 minuta u rerni na 180 C. Pirinač zagrejte na malo ulja, dodajte prstohvat soli, zalijte sa 3 dl ključale vode, promešajte, poklopite i dinstajte na tihoj vatri. Pirinač rasporedite na 4 zagrejana tanjira, odozgo stavite šampinjone i garnirajte sitno seckanim peršunom i listićima zelenih maslina.

Preuzeto iz knjige Ane Drulović "Titov kuvar"







 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.979
Punjeni šampinjoni

Punjeni šampinjoni

POTREBNO JE
4 velika šampinjona, 2 kašičice maslinovog ulja, 2 glavice crnog luka ili 4 struka mladog crnog luka, čen belog luka, 40 g prezli od integralnog hleba, 2 kašike svežeg naseckanog peršuna, mleveni biber, 3 srednja paradajza tanko isečena, 3 kašičice rendanog parmezana

11464_WEB_1500px_punjeni-sampinjoni_hf.jpg


PRIPREMA

Uklonite i sitno nasecite stabljike gljiva. Propržite ih s naseckanim lukom tri minuta, dodajte izgnječen beli luk, pa pržite još minut. Pomešajte s prezlama i peršunom i pobiberite po ukusu. Kapice šampinjona okrenute nagore složite na pleh, pa preko svake stavite kolutove paradajza. Preko svakog koluta paradajza sipajte nadev i blago pritisnite kašikom. Pečurke prekrijte alu-folijom da nadev ne izgori i pecite u rerni oko 15 minuta. Izvadite ih iz peći, pospite parmezanom i pecite još oko 15 minuta. Servirajte uz salatu.



 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.979
Filovane korpice

Filovane korpice

17 m (2).jpg

Potrebno je: 700 g šampinjona, 3 kašike maslinovog ulja, 2 čena belog luka, 1 manja glavica crnog luka, 1 kašičica ljute paprike, 4 kašike parmezana, 3 kašike krem sira, šaka seckanih badema, 2 kašike seckanog svežeg peršuna, 1 kašičica bibera, 3 kašike paradajz pirea, so po ukusu.

Zagrejte rernu na 200 stepeni. Na kašiki maslinovog ulja 2 minuta na umerenoj temperaturi pržite seckani badem, pa odložite sa strane. Zatim operite i očistite pečurke, "kapice" poređajte u pleh koji ste prethodno obložili papirom za pečenje i u svaku sipajte malo paradajz pirea. Na maslinovom ulju u tiganju ispržite sitno iseckani crni i beli luk, pa dodajte sitno iseckane "nožice" pečuraka, krem sir, parmezan i peršun, so i ljutu papriku. Dobro promešajte i sklonite sa ringle. Ovom smesom filujte šampinjone, na karju pospite bademom. Pecite u rerni oko 20 minuta, služite dok je toplo, kao dekoraciju možete staviti listiće svežeg peršuna.



 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.979
Pohovane pečurke

Pohovane pečurke

17 m.jpg

Potrebno je:500 g šampinjona, veći komad celera, 1 glavica crnog luka, 150 g prezli, 2 kašike parmezana, 1 paprika, 1/4 kašičice bibera, 1/4 kašičice soli, 1 jaje, 1 dl vode, 50 g butera, 2 kašike maslinovog ulja.

Zagrejte rernu na 200 stepeni, operite i očistite pečurke. U blenderu ispasirajte nožice šampinjona, celer, crni luk i papriku, pa ispržite na tiganju na maslinovom ulju oko 2 minuta, posolite i pobiberite. Umutite jaje u kajganu, pa kapice pečuraka umočite u jaje, pa u prezle, i poređajte ih u pleh. Zatim sipajte fil iz tiganja u šampinjone, između kapica stavite manje komade butera koji će se tokom pečenja istopiti. Na kraju pospite sve parmezanom i pecite 15 minuta. Služite odmah.




 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.979
Šampinjoni sa šunkom

Šampinjoni sa šunkom

sampinjoni-sa-sunkom.jpg

Za 4 osobe: 12 većih šampinjona, 100 g šunke, čen belog luka, veza peršuna, limun, maslinovo ulje, so i biber.

Šampinjone prebrišite vlažnim sunđerom, uklonite im drške i ostavite sa strane. Glavice šampinjona pet minuta potopite u vodu kojoj ste dodali limunov sok kako ne bi pocrnele. Zatim ih ocedite, poređajte u veći teflonski tiganj, u kojem ste prethodno na malo vrelog ulja propržili iseckani beli luk, pa ga odmah izvadili iz ulja. Šampinjone posolite, pobiberite, poklopite i pecite na umerenoj temperaturi 5 minuta. Izvadite iz tiganja i ostavite da se hlade, a u sok koji su tokom pečenja pustile glavice šampinjona sipajte iseckane drške i pržite još 5 minuta. Šupljom kašikom izvadite ispržene drške iz ulja i stavite u posebnu činiju. Dodajte iseckanu šunku, kašiku iseckanog peršuna, dobro promešajte i ovom masom punite ohlađene glavice šampinjona. Vratite ih u tiganj i na savim slaboj temperaturi pecite još 5 minuta, pa odmah servirajte.

 
Natrag
Top