Šta je novo?

Pucnjava zbog navijačkog obračuna

LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.056
Pucnjava zbog navijačkog obračuna


Izvor: B92, Beta, Blic, Tanjug

Beograd -- Pucnjava na Novom Beogradu u kojoj je ubijen jedan mladić, a drugi teško povređen - obračun 2 grupe navijača Partizana, Alkatraza i Zabranjenih, saznaje B92.

21235013824ea30487a165d274524217_orig.jpg

Već duže vreme traje sukob između dve grupe navijača Partizana -


Do pucnjave je došlo u subotu rano ujutro i tom prilikom je ubijen Ivan Perović, dok je drugi mladić Đ.S. teško povređen metkom u potkolenicu.
Do pucnjave je došlo oko sedam sati na uglu Ulice Narodnih heroja i Bulevara Zorana Đinđića, kada je na dvojicu mladića pucano iz sivog BMW-a u pokretu. Perović je pogođen u kuk, a Đ. S. (20) u levu potkolenicu.
"Hitna pomoć primila je poziv u 6.56, i odmah smo krenuli ka Novom Beogradu. Jedan od mladića imao je ulaznu ranu u predelu kuka. Bio je svestan, ali nije imao merljiv pritisak. Prevezen je na odeljenje reanimacije Urgentnog centra", rekla je za "Blic" dr Nada Macura, portparolka Hitne pomoći.

Drugi pogođeni mladić, prema njenim rečima, ima ulazno-izlaznu ranu na levoj potkolenici. On je sa tim ranama prevezen takođe u Urgentni centar.

Kako saznajemo, mladići koji su pogođeni su deo navijačke grupe "Zabranjeni", čiji članovi su nezadovoljni radom uprave FK Partizan, jer im je ona zabranila dolazak na stadion.

Policija, koja radi na rasvetljavanju slučaja, pronašla je tragove koji ukazuju na jednog od počinilaca.

Sukob između navijačkih grupa FK Partizan "Alkatraz" i "Zabranjeni" postoji već duže.

B92 je pre mesec dana izveštavao o tome da policija pokušava da spreči rasplamsavanje borbe među njima, koja povremeno postaje pravi ulični rat, u kome se u međusobnom obračunu ne biraju sredstva.

Policija je početkom septembra uhapsila članove "Zabranjenih" zbog upada u restoran Sportskog društva Partizan.

Podsetimo da su članovi "Alkatraza" osuđeni na višegodišnje kazne zatvora zbog ubistva francuskog navijača Brisa Tatona u centru Beograda, septembra 2009. godine, a da su vođe "Alkatraza" koji su osuđeni kao organizatori tog ubistva Đorđe Prelić i i Dejan Puzigaća u bekstvu.

Navijači ove grupe su takođe optuženi zbog pretnji autorki Insajdera Brankici Stanković, upućenih nakon emitovanja serijala o navijačkim grupama "Nemoć države".
 
Top