- Učlanjen(a)
- 07.02.2010
- Poruka
- 14.864
Protestovali novinari Vijesnika
Izvor:
B92.net
Izvor:
B92.net
Zagreb -- Novinari hrvatskog lista Vjesnik kome preti zatvaranje pred sednicu Sabora poslanicima delili proglas s pitanjem: Želite li baš vi potpisati gašenje Vijesnika?

Novinari tog lista protestovali su ispred Sabora na Markovom trgu i poručili da su oni prva žrtva Kukuriku koalicije i da je list nakon 72 godine ugašen putem Twittera, prenosi hrvatski portal Index.hr.Predstavnik Društva novinara u Vjesniku Zlatko Herljević kazao je da su novinari tog lista došli ispred Sabora kako kako bi zatražili podršku saborskih zastupnika da se list ne zatvori. On je takođe dodao i da je neverovatno da je vlada promenila mišljenje u 24 sata i da je Vjesnik "de facto ugašen preko Tvitera".
"Dan pre gašenja tražili smo razgovor u vladi koji se nije održao i ne mogu verovati da je toliko malo osećaja prema jednoj novini koja postoji 72 godine", tvrdi Herljević.
"20 godina su menjali glavne urednike po potrebi, mi smo radili, HDZ je u zadnjih sedam godina dirigovanim novinarstvom potpuno uništio Vjesnik. Međutim, SDP nije amnestiran odgovornosti jer smo mi kada su oni vladali tražili da se pitanje Vjesnika reši", zaključio je Herljević.
"Dan pre gašenja tražili smo razgovor u vladi koji se nije održao i ne mogu verovati da je toliko malo osećaja prema jednoj novini koja postoji 72 godine", tvrdi Herljević.
"20 godina su menjali glavne urednike po potrebi, mi smo radili, HDZ je u zadnjih sedam godina dirigovanim novinarstvom potpuno uništio Vjesnik. Međutim, SDP nije amnestiran odgovornosti jer smo mi kada su oni vladali tražili da se pitanje Vjesnika reši", zaključio je Herljević.