Prosveta ili propast

Član
Učlanjen(a)
05.10.2009
Poruka
2
Posto sam prosvetni radnik bez stalnog zaposlenja,zanima me da li neko od clanova smatra da ucitelji koji su ispunili uslove za penziju treba da nastave sa radom do smrti ili da se donese zakon o penzionisanju,da bismo mi mogli doci do stalnog zaposlenja? ja sam na zamenama vec 11 godina .

Učlanjen(a)
19.09.2009
Poruka
27.630
Moje mišljenje je da bi trebao da se donese zakon o penzionisanju kako bi vi,a znam da vas ima jako puno u prosveti dobili stalno zaposlenje,a ne biti uvek zamena i stalno brinuti hoću li sutra imati posao ili ne.

Član
Učlanjen(a)
22.08.2009
Poruka
488
u potpunosti se slazem sa anom neznam sta bih jos mogo da dodam njima je zagarantovana buducnost znaci ispunili su uslove za penziju i primace je a i vama bi bila zagarantovana imali bi ste stalnu platu itd. da ne tupim shvatili smo u cemu je poenta

Učlanjen(a)
08.02.2009
Poruka
5.533
Upravo tako, a ne da predaje neka profesorka od 60 i kusur godina (a ima slučajeva) koja nemože da upamti šta smo radili na prošlom času ili da zaboravi kod kog razreda ima čas :???:

Član
Učlanjen(a)
22.10.2009
Poruka
688
Mislim (a supruga sam prosvetnog radika) da treba odediti granicu do koje prosvetari mogu da rade u nastavi sa đacima a nakon toga da pređu u prosvetne savetnike i inspektore. Velika je šteta ne iskoristiti iskustvo ljudi iz nastave kao što je i činjenica da nakon određenog broja školskih godina dođe do zamora (kažu da prosvetni radnik sa 10 godina staža i 5 godina braka nije pouzdan svedok na sudu...).

Što se tiče zapošljavanja u prosveti, ja bih uvela neki test motivisanosti koji bi omogućio da se zaposle ljudi koji su spremni da prenesu znanje đacima a nisu samo završili adekvatnu školu. Svedoci smo da mnogim profesorima škola nije bila u omiljenih 10 poslova ali su sticajem nekih okolnosti tu završili pa su svi nesretni - i oni i đaci kojima predaju i roditelji kojima ti đaci očajni dolaze kući...

Član
Učlanjen(a)
25.05.2009
Poruka
2.938
Mogu samo da dodam ovo.
Ja se divim današnjim prosvetnim radnicima. Vi biste trebali da imate benificirani radni staž.
Ovo ozbiljno mislim.

Natrag