Šta je novo?

Prosinečki: „Teško mi je“

Učlanjen(a)
08.02.2009
Poruka
5.538
Prosinečki: „Teško mi je“
18. jul 2009.

8735714084a62300cd1b4e532872818_big.jpg


Bivši fudbaler Crvene zvezde, a sada član stručnog štaba hrvatske reprezentacije, Robert Prosinečki proživljava teške trenutke, piše „Večernji list“.

Nekadašnji reprezentativac Jugoslavije se u poslednjih mesec dana nije osećao dobro i bio je na raznim ispitivanjima, ali je odgovor na pitanje šta nije u redu dobio tek pre nekoliko dana. „Pronašli su mi bakteriju koja ometa centar za ravnotežu. Nalazi su bili dobri, ali se meni stalno vrtelo, a osećao sam i mučnine poslednjih dana“, rekao je Prosinečki.

„Sada sam deo dana bolje, deo dana slabijem, kada osećam iscrplejnost i slabost“, dodao je Prosinečki, koji je bio član ekipe crveno-belih koja se 1991. godine u Bariju popela na krov Evrope.

Prosinečki je pet dana proveo u specijalnoj kardiovaskularnoj ustanovi u Krapinskim toplicama i pregledi srca nisu pokazali nikakve nepravilnosti, ali mu je preporučena dijeta i naloženo da ostavi pušenje, a rekao je da je te dane proveo voema zabrinut.

„Bio sam jako zabrinut jer mi nije bilo dobro, a nalazi su govorili drugačije. Tih dana čovek uopšteno razmišlja o svrsi života, i nekako se više okreće porodici“, izjavio je Prosinečki.

Zbog bolesti Prosinečki neće biti u stručnom štabu hrvatske reprezentacije na utakmici sa Belorusijom, u Minsku, u okviru kvalifikacija za Svetsko prvenstvo koje će sledeće godine biti održano u Južnoafričkoj republici, ali veruje da će tim moći bez njega.

„Nažalost, dalje će reprezentacija morati bez mene. Naravno da sam tu, da ćemo se čuti, savetovati, ali u Minsk neću ići. Osim ako se u te tri nedelje nešto dramatično ne promeni, ali danas se ne osećam dobro, dok se ovo potpuno ne izleči biću samo sa svojom porodicom. Teško mi je, ali je Bilić veliki trener, pomoćnici sve znaju, mogu bez mene“, istakao je Prosinečki.

Izvor: B92, vecernji
 
Top