Prorocica ili natprirodno bice?

Član
Učlanjen(a)
03.10.2012
Poruka
1
Desilo se mojoj majci pre par godina u jednom drugum gradu, ne u ovom gde zivimo.
Na ulici je srela ciganka i ponudila se da joj gata, znala je sve pojedinosti koje nije mogao znati bilo ko. Nije trazila novac, niti neku drugu uslugu, ali rekla je da ce se pojaviti opet niotkuda.
Juce, posle par godina druga ciganka dolazi na nasa vrata sa slicnom pricom. Kada je moja majka upitala da li je to ona ista koju je nekada srela ciganka se samo osmehnula i opisala mojoj majci kako je bila obucena tog dana kada su se srele nerekavsi ni da je to bila ona ni da nije. Opet je pricala neke pojedinosti koje nije mogao znati svako.
Mene zanima da li su to bile samo prorocice koje stvarno "vide" nesto ili neko natprirodno bice ili stvorenje poslato od neke vise sile?
Ako neko zna nesto vise o tome molio bih da mi se javi ili da ostavi link nekog sajta na kome mogu procitati nesto o takvim i slicnim pojavama.
Hvala!

Član
Učlanjen(a)
07.09.2012
Poruka
226
Optimista77,

Biblija, kao dokazano Božje otkrivenje, svedoči da postoje pravo i lažno proroštvo, koja se razlikuju po prirodi i svrsi.

Naime, pravi (dakle - Božji) proroci upućuju čoveka na najviši (ujedno i savršen) moralni kodeks - Zakon Deset svetih zapovesti - kao univerzalno merilo ljudskih karaktera, po kojima će Bog suditi svima koji se ne pokaju u ime Hrista Isusa, Koji nas je otkupio bezgrešnim životom u našoj (ljudskoj) prirodi, kao i smrću kojom je umro umesto nas dok lažni proroci ne poštuju Deset svetih zapovesti i prorokuju za ličnu korist i slavu. Neki od njih su obmanuti od sotone, dok mu se drugi svesno predaju i služe mu iz različitih interesa, koje im on, svojom nadljudskom silom, ostvaruje.

Ono što je takođe važno znati, jeste da sotona, kao stvoreno biće (koje je, samim tim, unutar prostora i vremena), nema moć da vidi budućnost ali - budući da ima visoke sposobnosti i mnoštvo saradnika (u drugim palim anđelima) - detaljno poznaje PROŠLOST svake osobe i onda ih, najčešće posredstvom ljudskih medijuma (poput te Romkinje), otkrivenjem raznih detalja iz prošlosti, pridobija i zavodi na krivi put, bilo da je to put oslanjanja na osobu čijim posredstvom su zavedeni, ili, može biti, lažnu religiju na koju nas je uputio ili, pak, oslanjanja na sebe, dok je spas, prirodno, samo u Bogu, Čiji je moralni kodeks, kao suštinska i životodavna vrednost za sva živa i slobodoumna bića, savršen.

Član
Učlanjen(a)
30.09.2012
Poruka
1.589
optimista, postoji James Randy challenge, gde je Randy ( poznati madjionicar ) ponudio jos pre par decenija izazov prorocima i slicnima da nesto proreknu kako treba da se sve snimi i dobice milion dolara, izaziv i dalje traje bilo je par pokusaja i niko nije uspeo da prorekne nista tacno

Član
Učlanjen(a)
28.12.2010
Poruka
1.538
Desilo se mojoj majci pre par godina u jednom drugum gradu, ne u ovom gde zivimo.
Na ulici je srela ciganka i ponudila se da joj gata, znala je sve pojedinosti koje nije mogao znati bilo ko. Nije trazila novac, niti neku drugu uslugu, ali rekla je da ce se pojaviti opet niotkuda.
Juce, posle par godina druga ciganka dolazi na nasa vrata sa slicnom pricom. Kada je moja majka upitala da li je to ona ista koju je nekada srela ciganka se samo osmehnula i opisala mojoj majci kako je bila obucena tog dana kada su se srele nerekavsi ni da je to bila ona ni da nije. Opet je pricala neke pojedinosti koje nije mogao znati svako.
Mene zanima da li su to bile samo prorocice koje stvarno "vide" nesto ili neko natprirodno bice ili stvorenje poslato od neke vise sile?
Ako neko zna nesto vise o tome molio bih da mi se javi ili da ostavi link nekog sajta na kome mogu procitati nesto o takvim i slicnim pojavama.
Hvala!

hmmmm ne bih rekao da je to nadprirodno ako vidis nesto ili predvidis, to je sve prirodno, koliko puta se samo nama desilo da pricamo sa nekom osobom i sad u toku price osoba te prekine sa delom price nastavka te price koju ona ne zna i niti je ona svesna kako je to reka ili znala, sad sto se tice te ciganke, neznam stvarno sta da ti kazem nije nemoguce ali opet smatram da i te ljude koji stvarno mogu da vide nesto shvate pogresno, ocekuju od njih da im kaze detalje sta i kako ce da se desi, ako oni vide nesto onda verovatno vide na delice i iseckano sve, ako ti ta ciganka nije uzela pare onda uredu, i reci majci da se mnogo ne osvrce sta joj kaze za proslost niti nesto mnogo sta joj kaze za buducnos, nego ako ima neki problem kako taj problem da resi na normalan nacin, kad kazem normalan mislim da ne bude nikakvo bajanje rituali i slicne sektaske stvari, ako moze nesto da uradi normalno da pokrene tu pozitivnu energiju da se time stvori ta neka volja u podsveti koja ce da pokrene nju da resi te probleme, bezi od shakakvih vrsta bajanja i rituala paljenja nekih sveca mlataranje krstom i slinim stvarima

Član
Učlanjen(a)
05.11.2010
Poruka
1.246
To je samo žena koja uz sebe ima demona i koji joj na neki način govori prošlost i neku skoriju budućnose dok su za dalju budućnost totalno slepi i moraju da se oslanjaju na neka proročanstva u koja i sami žele da zavire. Ništa neuobičajeno nije prevara stvarno znaju. Obično govore o nekim beznačajnim stvarima samo da bi dokazali svoje sposobnosti. Cilj im je da komuniciramo sa njima što je Stvoritelj zabranio. Takve treba zaobilaziti u širokom luku.

Član
Učlanjen(a)
12.09.2009
Poruka
511
Hvala!

Postoji mnogo knjiga na tu temu (i o proročanstvu i o ponovnim susretima osoba koje u opšte ne znamo). Analogija tome je slično sa gitarom (neki banalan primer bi bio da kada žicu na jednom pragu okineš zavibrira neka druga koja ima istu tu rezonancu). U knjigama koje piše Mića Jovanović (donekle je opisan primer koji nalikuje primeru tvoje majke) prišao mu je čovek i pričao je vrlo duboke i mudre stvari a osećaj je bio kao da se znaju godinama iako su se prvi put susreli. Tada mu je govorio nešto čini mi se iz prošlosti i iz budućnsti (tada se spominjala i akaša, nešto slično o čemu je i jedan veliki demon pričao, Tesla). Ne bih mogao sa sigurnošću da ti kažem u kojim knjigama je opisan primer ali se dvoumim izmedju ove dve ‚‚Kraj igre" ili ‚‚Sedma knjiga". Ako voliš avanturističke romane sa primesom filozofije i religije onda ti preporučujem ‚‚Celstinsko proročanstvo" od Džejms Redfild-a. Knjiga ima gomilu filozofskih razmatranja, deluje utopistički, ali bože moj :).

Ja ne verujem u teoriju slučajnosti i susreti ljudi ne mogu biti puki slučaj (opisano i u knjizi ‚‚Inicijacija" od Elizabet Hejč). Takođe i edicija ‚‚Zvoneći kedri Rusije" od Vladimira Megrea govori o tome (i primerima slični pređašnjem). Imaš baš gomilu knjiga, samo je pitanje koliko si slobodan da tražiš. Ali generalno, ja ne vidim poentu u čitanju prošlosti ili budućnosti u koliko nije stvar u poboljšanju i duhovnoj nadgradnji u sadašnjem trenutku. Prošlost je (donekle) poznata tebi a na budućnost ne možeš da se osloniš jer si ti čovek slobodne volje. Ako ne znaš za buduće postupke to apriori ne znači i da ih izvršavaš. Ali te od drugih ljudi (tvoj sadašnji momenat) odvaja tvoja namera (o tome je pričao i Don Miguel i Don Huan, toltečka kultura i filozofija). Onako kako delaš sada, utireš put kojim (blago) konfigurišeš budući tok dogadjaja (teorija o sinhronosti (Celestinsko proročanstvo)). Ako je budućnost sigurna (predvidjena u totalu) onda smo nalik svinji za klanje. Potpuni besmisao. Čemu sve onda ovo sada? Da upoznaš svet i da potrčiš po polju? Da se zaradujemo (kako bi rekli vranjanci :). Imaš gomilu dece (mahom iz Rusije) koje vide čitave ‚‚filmove" nekih ljudi i dogadjaja. Pa sad jel su to demoni koji hoće da ih ti slušaš i da ti omadjijaju dušu, to nemam pojma...

Natrag