Šta je novo?

Promocija bezbednosti na Internetu

Učlanjen(a)
08.02.2009
Poruka
5.538
Promocija bezbednosti na Internetu
8. jun 2009. 14:20

Beograd -- Ministarstvo za telekomunikacije najavljuje da će od septembra u školama organizovati tribine o zaštiti dece na Internetu.

Kako je rečeno na današnjem skupu o bezbednosti na Internetu u Beogradu, pretodnih mesec dana Ministarstvo i informaciono društvo organizovalo je tribine u dvadesetak opština u školama i domovima kulture. Ministarka za telekomunikacije Jasna Matić kazala je da će se organizovanje edukativnih skupova nastaviti od septembra, do naredne školske godine.

Interesovanje škola i učenika je veliko, kazala je ona i dodala da će broj škola koje će biti uključene u program zavisiti samo od kapaciteta ministarstva.

U okviru edukacije dece biće deljeni informativni leci o bezbednosti na Internetu za decu i roditelje, a u maju je pokrenut zvanični sajt posvećen toj temi – “Klikni bezbedno“.

Direktor Direkcije za komercijalne poslove Telekoma Srbije Vladimir Lučić pozvao je kompanije koje rade u Srbiji da poklanjaju računare školama da bi što više dece moglo od septembra u školi da koristi računare i Internet.

Ministar prosvete Žarko Obradović i direktor Telekoma Branko Radujko potpisali su 16. decembra prošle godine protokol o uvođenju Interneta u sve škole u Srbiji po ceni od jednog dinara mesečno, a sve osnovne i srednje škole bi do naredne školske godine trebalo da dobiju priključak.

U Srbiji ima 1.815 osnovnih i srednjih škola i nekoliko stotina isturenih odeljenja, a na donatorskom skupu za opremanje škola računarima koji je Telekom Srbije organizovao u martu ove godine procenjeno je da je potrebno oko 25.000 kompjutera da bi sve škole u Srbiji dobile računarske učionice.

Prema informacijama Telekoma, do sada je prikupljeno više od 1.000 računara za škole u Srbiji, od čega je do sada instalirano 650 računara u 59 škola. Od toga je Telekom opremio 11 škola sa 100 računara.

Izvor: Beta
 
Top