Šta je novo?

Program za prepravljanje postojećih instalera

Član
Učlanjen(a)
13.11.2009
Poruka
277
Forumaši, dajte neku ideju. Znači, hoću da prepravim već postojeće instalere, na 2-3 programa. Ne ide mi od ruke. Probao Resource Hacker, Advanced Installer, Inno installer, Resource Tuner...

Jednostavno su tako kompajlirani da se ne može pristupiti do kraja. Ovo što želim uraditi nisu igračkice od programa, pa je i logično da nijedan ne može da ih dekompajlira i prepravi.

Bio je neki program uz pomoć kojeg se samo ''nalijepi'' make up preko već postojećeg instalera ali se ne mogu sjetiti koji je. Ako neko zna za takav, bio bih mu zahvalan.
 
Učlanjen(a)
20.09.2014
Poruka
1.861
Posto nisi uspeo sa tim navedenim programima, nemoj ni da pokusavas vise jer je to nivo malo napredniji od nas obadvoje ili troje ako povedes poznanicu da nam pravi drustvo. Morao bi da budes kraker u najmanju ruku i onda specijalnim disasemblerom pronadjes sta te zanima i zamenis resurse u programu.
Vrlo je tesko inace naci neke stavke, jer ti napredni programeri koje su prosli skolu znaju kako da zamaskiraju te pointe, plus program propuste kroz obfuskator tako da i oni sami se ne usudjuju da posle traze.

Ti sve sto moze da uradis je da nadjes manual o krakiranju, dobar disasembler, recimo ollydebuger i sa youtube skines ..How to Crack a program using OllyDbg.

Takodje instaliraj obavezno Sandboxie, da bi video koje sve skrivene fajlove targetirani program ubacuje u tvoj sistem. Ja recimo kao naivac, tako instaliram neki 30 dana trial i tacno vidim koji je fajl odgovoran i posle ga samo obrisem i imam dodatnih 30 dana i tako dalje.
Ne moze bas svi programi u Sandboxie da se instaliraju posto on ima u sebi zastitu protiv dos izvrsenja, ali je dobar i po pitanju odrzavanja samog registra kompa, posto sve instalirane informacije na njemu brises prostim desnim klikom.
 
Član
Učlanjen(a)
13.11.2009
Poruka
277
Hvala za savjete, a evo i tebi jedan - svaki trial program možeš obnoviti kad istekne, tako što odeš u Registry, pa Find programa i obrišeš sve fajlove koje nađeš :) Bukvalno 3 minuta posla. Postoji i čuveni Trial reset i TrashReg ali lakše je ručno i radi 100% a ako bi htio dobre verzije Trial reset i TrashReg, postaviću za tebe link.

Jasno je meni da nema 'ljeba od prepravljanja ali bih volio ako neko zna ili izbunari taj software koji samo nalijepi make up preko već postojećeg instalera. To može. Imao sam taj programčić, samo sam ga zijanio, a zaboravio sam koji je bio i ne mogu se sjetiti.
 
Top