Profesorka tražila na sudu da joj vrate oduzete pare

LEGEND
Učlanjen(a)
28.04.2009
Poruka
19.784
emilija-v.jpg

SMEDEREVO - Trećeoptužena u aferi "indeks", profesorka Emilija Stanković zahtevala j, na saslušanju pred Okružnim sudom u Smederevu da joj se vrati novac oduzet tokom policijske istrage i hapšenja osumnjičenih za učešće u korupciji na kragujevačkom Pravnom fakultetu.

Profesorka rimskog prava i bivša pomoćnica ministra prosvete za više i visoko školstvo, najpre je odbacila navode iz optužnice koja je tereti za primanje mita za pozitivne ocene, a svoju odbranu zaključila je zahtevom za povraćaj dela pozamašne sume koja joj je oduzeta prilikom pretkrivičnog postupka.
- Afera "indeks" potpuno je uništila moj i život moje porodice, profesionalno, moralno i materijalno. Kao samohrana majka studentkinje na trećoj godini fakulteta, zahtevam da mi se vrati novac koji mi je privremeno oduzet. To su 35.000 evra, 35. 000 dinara, 661 dolar, kao i štedna knjižica moje kćeri. Molim sud da mi se to vrati, naravno izuzev sume za koju me tereti optužnica - rekla je Emilija Stanković u završnom obraćanju predsednici sudskog veća Slađani Bojković, podsećajući da je optužnica tereti za uzimanje mita od 6.600 evra, a da novac, koji joj je oduzet, potiče od pozajmice, stipendija i honorara za predavanja i seminare u inostranstvu.

Autor: r.j. | Foto:N.Pavlović | 02.10.2009.

Natrag