Šta je novo?

Produžen raspust zbog gripa

MODERATOR
Učlanjen(a)
02.05.2009
Poruka
30.064
Produžen raspust zbog gripa
Beograd -- Ministarstvo zdravlja Srbije odlučilo je da školski praznični raspust bude produžen zbog sve većeg broja obolelih od gripa, javlja RTS.

Izvor: RTS
17323918558493b7194451081361212_v4_big.jpg
Đaci u ponedeljak, 9. januara, neće imati nastavu.

Zbog povećanog broja obolelih od gripa među decom školskog uzrasta, preporučeno je, posle razgovora ministara prosvete i zdravlja, da školski raspust bude produžen i da deca u ponedeljak, 9. januara ne krenu u školu, navodi RTS.

Više informacija saopštiće ministar prosvete Mladen Šarčević tokom dana.
 
MODERATOR
Učlanjen(a)
02.05.2009
Poruka
30.064
Produžen raspust zbog gripa
Beograd -- Ministarstvo zdravlja Srbije odlučilo je da školski praznični raspust bude produžen za dva dana zbog sve većeg broja obolelih od gripa.

Izvor: Beta, Tanjug

Foto: GettyImages
Đaci u ponedeljak 9. januara neće imati nastavu.

Zbog povećanog broja obolelih od gripa među decom školskog uzrasta, preporučeno je, posle razgovora ministara prosvete i zdravlja, da školski raspust bude produžen i da deca u ponedeljak 9. januara ne krenu u školu.


Prvi deo zimskog raspusta biće produžen za dva dana, pa će nastava početi u sredu, 11. januara, rekao je ministar prosvete Mladen Šarčević.

Tokom novogodišnjih praznika povećan je broj obolelih od gripa, a u nekim kliničko-bolničkim centrima u Srbiji uvedena je zabrana poseta kao preventivna mera.

Ministar je dodao da će se epidemiološka situacija na terenu pratiti na dnevnom nivou i da će biti u svakodnevnom kontaktu sa Ministarstvom zdravlja.

Ukoliko obolevanje i dalje bude veliko, ministar kaže da će se nova procena raditi u ponedeljak, 9. januara.

Šarčević kaže da su se odlučili da raspust produže samo dva dana, jer je problem kako nadoknaditi izgubljene časove. U Vojvodini je raspust u toku tako da se kalendar ne remeti, ali u ostatku Srbije to predstavlja problem.

Pomeranje drugog dela zimskog raspusta remeti porodične planove, jer su mnogi uplatili aranžmane, a produžavanjem godine remeti se sistem male mature.

Ministar kaže da prema podacima Instituta Batut najviše obolelih od gripa ima među predškolskom i školskom decom u uzrastu od pet do 14 godina - oko 12.000 mališana, dok je među srednjoškolcima obolelo je oko 3.000.
 
MODERATOR
Učlanjen(a)
02.05.2009
Poruka
30.064
Ministarstvo: Profesori, nemojte odmah propitivati učenike
Ministarstvo prosvete je apelovalo na prosvetne radnike da ne propituju i ne testiraju odmah decu koja su duže odsustvovala.

Izvor: B92, Tanjug
1827462623583739a1d8b13424220427_v4_big.jpg
Getty Images
Ta preporuka je upućena nakon odluke da nastava u svim osnovnim i srednjim školama u Srbiji počne u sredu 11. januara.

Nastavak škole omogućen je, smatraju u Ministarstvu, jer se broj obolelih od gripa u Beogradu smanjuje, odnosno stagnira, ali upozoravaju da je u slučaju nadoknade izgubljenih časova potrebno da se poštuje školski kalendar.

Takođe, u saopštenju dostavljenom medijima navodi se da je neophodno da taj plan odobri Ministarstvo.

"Apelujemo na prosvetne radnike da imaju razumevanja i omoguće nadoknadu propuštenog gradiva deci koja su duže odsustvovala ili će odsustvovati, da ih odmah ne propituju i testiranju", navodi Ministarstvo u saopštenju za medije.
 
Top