Problem, startovanje lap topa

Član
Učlanjen(a)
22.07.2012
Poruka
11
Molim za pomoc.
Lap top EMACHINES E 527, prilikom startovanja izbaci simbol emachines, cooler se cuje 2,3sekunde i iskljuci se, onda se pojavi crtica gore levo izblinka par puta,zatamni se ekran i ponovo pokusava da se startuje , ali bezuspesno. Na F2 udjem u BIOS, jedino sto sam mogao je da ga vratim na fabricka podesavanja, ali opet nista. Ima dve memorije koje sam menjao, pokusavao pojedinacno i zajedno, menjao im slotove, medjutim ista stvar se desava. Inace laptop je konstantno na punjacu, jer je baterija jako slaba, traje 2 minuta kada je puna ( ako to ima neke veze ). Operativni sistem je Windows 7 Ultimate. Ventilator mi deluje cisto, ne vidim da ima nagomilane prasine.
Sta moze biti problem i sta jos da pokusam?
Hvala!

UREDNIK
Učlanjen(a)
26.09.2010
Poruka
1.000
Ima veze baterija! Kod mene je sličan problem ponekad - Acer Aspire 5739g; otkači napajanje, izvadi bateriju i drži pritisnuto dugme za uključivanje laptopa on/off nekoliko desetina sekundi...
Ako ne pomogne, odšrafi donji deo laptopa i takođe sa otkačenim napajanjem i izvađenom baterijom, izvadi malu bateriju sa matične ploče na nekoliko trenutaka...

Član
Učlanjen(a)
22.07.2012
Poruka
11
Prvo hvala na brzom odgovoru.Pokusao sam prvu varijantu sa dugmetom za napajanje medjutim ne pomaze.Kada skinem poklopac vide se dve memorije i jos nesto sa dva kablica.To sam takodje odsrafio i skinuo ( ne znam da li je to modem ), medjutim ispod memorije nema baterijice, takodje ni ispod hard diska.Pokusacu da ubacim sliku i snimak,nemam bas iskustva na forumima.

Član
Učlanjen(a)
22.07.2012
Poruka
11
Prvo hvala na brzom odgovoru.Pokusao sam prvu varijantu sa dugmetom za napajanje medjutim ne pomaze.Kada skinem poklopac vide se dve memorije i jos nesto sa dva kablica.To sam takodje odsrafio i skinuo ( ne znam da li je to modem ), medjutim ispod memorije nema baterijice, takodje ni ispod hard diska.Pokusacu da ubacim sliku i snimak,nemam bas iskustva na forumima.

Prilozi

• P1130486-1.jpg
    P1130486-1.jpg
    391,7 KB · Pregleda: 28
Član
Učlanjen(a)
05.01.2012
Poruka
62
To sa kablicima ti je wirelles karta kablici idu do monitora.
Bios bateriju nemas potrebe da trazis jer si ga vec resetovao na fabricka podesavanja.
Tvoj problem moze biti sistemski ili ako su ti RAM moduli ispravni onda verovatno graficki čip sto ume da bude cest problem kod laptopova (zbog pregrevanja) Ali ipak ovo je sve nagadjanje

Član
Učlanjen(a)
22.07.2012
Poruka
11
Imam dva ram modula kojima sam menjao slotove, pokusavao sa samo jednim ram modulom, i nista.Kako bih mogao proveriti grafiku? Na netu sam nasao da bi trebalo flesovati bios, kako bih to mogao uraditi ? Trazim nacin da ga osposobim ako se moze, jer mislim da se ulaganje u njega ne isplati. Vredi li pokusati podizanje sistema sa Ubuntu?

Član
Učlanjen(a)
27.01.2011
Poruka
151
Imam dva ram modula kojima sam menjao slotove, pokusavao sa samo jednim ram modulom, i nista.Kako bih mogao proveriti grafiku? Na netu sam nasao da bi trebalo flesovati bios, kako bih to mogao uraditi ? Trazim nacin da ga osposobim ako se moze, jer mislim da se ulaganje u njega ne isplati. Vredi li pokusati podizanje sistema sa Ubuntu?

Probaj neki live cd linux ili reinstalacijom win 7!
Proveri u Biosu koji je redosled bootovanja hard bi trebalo da bude 1-vi!
Ako imas mogucnosti proveri taj hard da nije otisao u vecna lovista!

Član
Učlanjen(a)
10.11.2009
Poruka
1.654
koliko sam shvatio racunar ne stigne do ucitavanja sistema vec se restartuje, po meni to najvise ukazuje da ti je pao sistem, naravno ne kazem da nije moguce da su hardverski problemi, ali iz dugogodisnjeg iskustva sistem ti je riknuo, koji OS je u pitanju? live verzija prema ovome ce ti 90% raditi, radije digni sistem nanovo ili ako je XP u pitanju uradi repair sistema

Član
Učlanjen(a)
22.07.2012
Poruka
11
Ubacio sam instalacioni disk Windows 7 ultimate, sistem ricovery i restory ne daje rezultate. Obzirom da na ekranu imam ,,sliku,, rekao bih da nije do graficke. Memorija testirana , ne prijavljuje problem. Ponovo me vraca na sistem recovery options.
Jos da probam da li ce prihvatiti instalaciju Windowsa,ako ne onda je hard,valjda. A da, nisam rekao da sam rastavio ceo lap top da bih dosao do ventilatora, koji je bio zagusen nenormalnom prljavstinom, ( mislio sam da je cist ). Skinuo ga izduvao kompresorom kao i hladnjak , kuciste itd. Medjutim i dalje kada ga startuje,ventilator krene na 2 sekunde i stane, to mi je nekako veoma cudno, sta mu daje informaciju da se ne okrece. Jos cu postati majstor pocetnik

Natrag