Problem sa učitavanjem ekrana

Učlanjen(a)
08.07.2010
Poruka
2.686
Dakle, problem je sledeće prirode:
Prilikom podizanja sistema Win 8.1 (skinut sa MS sajta, dakle čist 100%), a pre izbacivanja ekrana "dobro došli", ekran se zamrzne. Na njemu je samo kursor koji se može pomerati. Tako stoji... dok ne restartujem komp - potom sve radi savršeno normalno.
Inače, problem se javlja, kao što rekoh kod 8.1 - kada je na kompu win 7, sve radi normalno.

Sumnjam da su u pitanju drajveri za grafičku. U pitanju je radeon x550. Prilikom instalacije drajvera, morao sam da u kompatibilnosti postavim za Win 7, pošto nisam našao drajver za win 8.1 .
Možda neko ima ideju, ili je imao sličan problem? Možda ipak nije do drajvera...?

EDIT: menjao drajver - ista priča :(

Poslednja izmena:
MODERATOR
Učlanjen(a)
17.11.2012
Poruka
3.095
Skini drajver za vistu sa zvanicnog sajta i instaliraj. Koliko ja vidim to je poslednji drajver izbacen... Ako ni to ne pomaze jedino ako povuce drajver preko windows update ili pokusaj sa driver pack olution, samo obrati paznju da ti ne instalira jos kojesta...

Učlanjen(a)
08.07.2010
Poruka
2.686
Sa zvaničnog sajta i jesam skinuo. Probao i 9-11 i 10-2. Obadva su za vistu i isto se dešava. Našao i neki 12.11 i opet isto. Sumnjao sam na rezoluciju ekrana - preporučena je 1024x768, ja postavio na 1280x1024. I sa smanjenom na x768 isto se dešava. Upravo ubacio drajver od monitora, pa ću tako probati.
Inače, ATI auto-detect mi kaže da ne može naći drajver :rolleyes:

Win update sam isključio, ali evo uključiću ga i probati tako.

Učlanjen(a)
08.07.2010
Poruka
2.686
(Uh što volim što sam pametan :D),

Dakle, problem nije u drajverima grafičke kartice.
Prođe mi kroz glavu da pogledam da li je problem u postavkama napajanja. I jeste. U postavkama isključivanja računara odštiklirao sam "Uključi brzo pokretanje" - sad se apsolutno normalno uključuje. :dance2:

napajanje.jpg

Natrag