Problem sa ss2 pomagajte molim vas!!!

Član
Učlanjen(a)
19.07.2010
Poruka
29
Zdravo svima!
Imam jedan problem sa SS2 karticom. Ne pojavljuje se signal na njoj. Imam satelitsku antenu sa 4 lnb-a i jedan od njih je twin (thor2_3 0.8w) i njega sa prikljucio na SS2, ali nema signala na glavnim frekvencijama, samo je bilo na nekim i to 11785 i jos na par ali na ostalima,na primer na onoj gdje su rts1 i rts2 ili tako neki, nije bilo. Napominjem da na resiveru imam sve ok, signal mi je oko 70% na tim frekvencijama. Nema signala ni na njegovom osnovnom programu a ni na ProgDVB. Radio sam po upustvima, dodao satelit, iskljucio DiSEqC, u lnb settings upisao LOF1 i LOF2 i Swich. U ProgDVB-u takodje, s tim da kad sam mjenjao stanje sa ovim LOF-ovima, tacnije kad sam neki iskljucio od njih dobija sam signal na nekim frekvencijama gdje nisam dovijao kad su oba LOF-a bila upisana. Sta se tu desava?? Molim za pomoc.

LEGEND
Učlanjen(a)
19.10.2009
Poruka
9.187
Kao prvo....mnogi griješe kad pokušavaju pronaći nešto gledljivo na Thoru.
Evo i zašto...satelit Thor je pozicioniran na 0.8 W i jedan od beamova je
usmjeren na skandinaviju i naši prostori su na samom rubu i zbog toga
vidimo samo nekoliko kanala s tog područja.
Zato je u ProgDVB-u potrebno označiti satelit Intelsat 10-03 (1 W),razlika mala,ali opet jako velika.
Ubaci svježu listu kanala od navedenog satelita ili preskeniraj .Trabao bi dobiti sve programe koje
emitira Digi Tv....vjerojatno te to i zanima....samo ti moram napomenuti da je ostalo jako malo toga
što se može gledati na taj način jer je većina kodirana u Nagra3.
I još da te podsjetim da ubaciš zadnji vplug i softcam keys.

Član
Učlanjen(a)
19.07.2010
Poruka
29
Znam da nema porgrama vise koji bi se gledali, ali hocu da vidim kako to ide na ovom satelitu jer mi je na njemu twin lnb, pa cuu ga posle da premjetim na drugi satelit, reko da ne zeznem nesto bezveze.
A u progDVB su zajedno Thor i Intelsat, ne mogu samo da postavim Intelsat 1w, sve mi je na 0,8w, mislim tako pise.
Sta da radim?

LEGEND
Učlanjen(a)
19.10.2009
Poruka
9.187
....da li si u postavkama napravio ovako :?

newpicture025.png
newpicture025.png

....klikni na Add LNB

newpicture026.png

...odaberi željeni satelit...

newpicture027.png

newpicture028.png

....ubaciš listu transpondera.....scanning...

newpicture029.png

.....i eto....nedostaje vplug i softcam da se "otvori" ono što je ostalo na nagri 2.

newpicture030.png

....provjeri da li ti je antena dobro pozicionirana na Thor - Intelsat 10-02.
Odaberi Transponder na 12 607 i dotjeraj najjači signal i mora raditi....max 10 min posla.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
19.07.2010
Poruka
29
da druze, bas tako sam postavio prije i nema, mislim bilo je samo neke frekvencije ali neke lijeve i ona najbolja 11785 koje vise nema na Thoru, a kazem ti dobro je nastimano jer mi satelitski resiver radi ok sa tim twin lnb-om. Bio sam jedno vreme odustao od toga pa sam sada opet i sada nema ni jedne frekvencije sa signalom. Napisao sam u prvom postu da imam antenu sa 4 lnb-a i da radi ok na resiveru. Neznam sta je to??

kada sam stavio symbol rate 28000 na frekvenciji 12600 H pojavio se signal i imam par kanala Kanal D, Party, ...

Poslednja izmena:
LEGEND
Učlanjen(a)
19.10.2009
Poruka
9.187
...ubaci listu Transpondera i preskeniraj....ako imaš signal na 12600 H onda moraš imati i ostale ali ti u programu vjerojatno nemaš ažuriranu listu.

Član
Učlanjen(a)
19.07.2010
Poruka
29
ima lista transpondera, samo sto nece da ocita signal na njima, nece ni na 12607H i 12607V a hoce na 12600, to me bas cudi.
ali prebacio sam twin lnb na Eutel 16e i sada nemam signal na BN i BNmusic, nema ni na DM, i jos nekima, ali imam na onim frekvencijama gde je PINK i gde je Total tv i jos nekima, pa me to cudi. A na resiveru mi ima sve to, i cak je bolji signal na BN nego na PINK i Total tv-u (to govorim za resiver). samo da napomenem da su promenute frekvencije na BN i da sam to postavio i na SS2 i na resiveru.
neznam do cega je to??

Natrag