Problem sa SIM karticom

Učlanjen(a)
08.04.2011
Poruka
257
E ovako telefon(sony ericsson j20i hazel) ne može da funkcioniše bez SIM kartice evo slika:
dsc0003.jpg

Kada ubacim karticu isto mi pokazuje kao na slici gore...
Evo još jedna slika čisto da se vidi ulaz za karticu
dsc0004.jpg

Mene zanima sada kako da mi telefon funkcioniše pošto su mi svi brojevi ostali na internoj memoriji tj.u telefonu pa sada ne mogu da dodjem do njih pa zato pravim ovu temu ako ima ko kakav predlog...
Inače telefon je bio u servisu ali nisu znali da ga poprave....

Učlanjen(a)
28.02.2012
Poruka
5.194
Slabo se razumijem u te stvari ali hajde da pitam. Može li se priključiti na računar bez kartice. Ako to funkcioniše onda nije problem spasiti imenik...

Učlanjen(a)
28.02.2012
Poruka
5.194
Telefon može da se poveže sa računarom ali imaju samo slike,muzika,nisam nigde našao kontakte
Ako može kako?

Postoji li kakav program za Sony-ja. Nešto slično kao što je Samsung Studio ili kao što ima za Nokiu. U samsungu ili nokiji preko takvih programa postoji mogućnost sinhronizacije telefona sa računarom. Kažem ti da se slabo u te stvari razumijem ali pokušaj, ništa ne gubiš, naprotiv...

Član
Učlanjen(a)
10.04.2012
Poruka
2.396
Mozes od nekoga da pozajmis sim karticu i ako imas memorijsku da sa telefona prebacis imenik na memorijsku karticu.Inace sa kompjuterom ne mozes uci u imenik telefona.vec samo u foldere gde su slike, muzika, video i memorijska kartica.

Učlanjen(a)
28.02.2012
Poruka
5.194
Mozes od nekoga da pozajmis sim karticu i ako imas memorijsku da sa telefona prebacis imenik na memorijsku karticu.Inace sa kompjuterom ne mozes uci u imenik telefona.vec samo u foldere gde su slike, muzika, video i memorijska kartica.

Pa zavisi koji je telefon u pitanju. Ja sam npr nekada davno imao LG U8000. Uz njega je došao softver na cd-u koji kada instaliraš možeš ući u sve "pore" telefona pa između ostalog i u imenik. Sada računar bez instaliranog programa telefon prepoznaje kao usb stik i naravno da nema opcije da vidiš imenik jer nije u folderu nego u softveru telefona...

Član
Učlanjen(a)
10.04.2012
Poruka
2.396
Vidi se da je stariji model i nema tu mogucnost.I ja imam samo Samsung koji nema mogucnosti za ulazak u imenik,vec samo u foldere koje sam naveo i jedina mu je solucija da prebaci u memorijsku karticu ceo imenik,jer i ja imam tako i u telefonu i u memorijskoj,za svaki slucaj,a i na Sim kartici.Mozda je preterano ali,ako se nesto desi,brojevi telefona su tu.Cak sam neke bitnije i na papir stavio i odstampao.

Učlanjen(a)
08.04.2011
Poruka
257
Postoji li kakav program za Sony-ja. Nešto slično kao što je Samsung Studio ili kao što ima za Nokiu. U samsungu ili nokiji preko takvih programa postoji mogućnost sinhronizacije telefona sa računarom. Kažem ti da se slabo u te stvari razumijem ali pokušaj, ništa ne gubiš, naprotiv...
Postoji i zove se (sony pc companion 2.1) lepo prepozna uredjaj ali opet ništa evo slike šta mi izađe kada idem na opciju da prebacim kontakte preko tog programa
greska.jpg

Učlanjen(a)
08.04.2011
Poruka
257
Zašto od nekog da pozajmljujem SIM karticu kada imam svoju?
Imam memorijsku karticu koja je bila u tom telefonu ali kontakti nisu ostali na memorijskoj kartici tako da...
Pa preko ovog programa koji se zove (sony pc companion 2.1) mogu da prebacim kontakte ali izbacuje mi ovu grešku kada to pokušam da uradim
greska.jpg

Član
Učlanjen(a)
05.10.2010
Poruka
113
Već više godina, do dana današnjeg, koristim Sony K800i. Meni je pojava o kojoj pišete sasvim normalna. Ukoliko izvadim SIM karticu i zaboravim da je vratim, telefon ne pokazuje ni meni, ni imenik. Moguće je pustiti demo video i to je sve.

Postoje dve stvari koje mogu biti uzrok ovakvog problema sa telefonom:

1. Ukoliko je telefon radio, pa se ovo pojavilo, verovano je brendiran. Pravljen je za mrežu nekog operatera, a onda je flešovan i tako prodat. Zbog problema sa softverom, opet se zaključao na mrežu za koju je "pravljen". Velika je verovatnoća da će u servisu uspeti da ga poprave i da će ti imenik biti sačuvan.

2. Druga mogućnost je da ovaj telefon radi na nekoj mreži, a ti nemaš karticu te mreže. Jednostavno, stavi karticu sa kojom može da radi ili ga flešuj da bi radio na svim mrežama.

Kako god okreneš problem možeš rešiti samo na dva načina: flešovanjem ili stavljanjem "odgovarajuće " SIM kartice operatera na čiju je mrežu telofon zaključan.

Flešovanje je moguće izvesti i u kućnim uslovima. Radio sam ga više puta. Nekad uspe, nekad ne uspe. Mogu ti pomoći oko pronalaženja programa koji može da očita softver telefona. To je već posebna tema. Ne garantujem da će uspeti, ali moj savet je da pre nego što telefon odneseš u servis, isprobaš sve varijante koje ti stoje na raspolaganju.

Natrag