problem sa netom

Član
Učlanjen(a)
12.06.2011
Poruka
7
U zadnje vreme imam zescih problema sa netom, ili bolje receno sa provajderom. Mnogo toga ne valja, pocevsi od toga da danima nisam mogao da se konektujem jer provajder ne prepoznaje moj user name i pass do najnovije zafrkancije, koja mi kao laiku bas i ne ide u glavu... Provajder mi je Maksnet, u pitanju je bezicni net, i ja u stan dobijam kabl koji se direktno prikljucuje, bez rutera. Koristim Win7 ultimate 64 bit.
Ukratko, konektujem se na net, protrce svi prozorcici i kao ja sam konektovan, medjutim i dalje mi je zuti trouglic u cosku, i nisam konektovan, medjutim broaddband pokazuje da je konektovan. Prcko sam koliko znam [ tehnicka podrska ne radi od petka popodne do ponedeljka u podne ], preko kontrol panela sam video da sam konektovan na neki multiple netvork, preko kog mogu da stupim u vezu sa nekim kompovima, predpostavljam da vazi i obrnuto. Genije iz tehnicke podrske mi je rekao da ne zna o cemu se radi al" predpostavlja da je to do mene, da nabavim ruter i tako to. Ruter sam kupio ranije kad mi se neki lik kacio na net, ali otada sam rusio sistem a da ga ponovo podesavam ne pada mi na pamet, pogotovu sto nije problem koliko se meni cini da neko hakuje moj komp, mego da nisam konektovan direktno za provajdera nego za kozna koga.
Ako neko moze na jednostavan nacin da mi objasni o cemu se ovde radi i ko koga...
Bicu zahvalan, a malo kasnije popiti koje pivo u njegovo ime.
maxn3333.jpgmaxn876.jpgmaxn454.jpg

Član
Učlanjen(a)
16.03.2010
Poruka
542
taj tvoj provajder je takav dunster hahaha,otkaci to i predji na neki normalan net,povezan si preko serovane konekcije sa drugim kompom.hahaha kakvih kraljeva sve ima koji rade net.batali to ali ozbiljno dobro da ti bude nece samo mogu veci haos da ti naprave.

Član
Učlanjen(a)
12.06.2011
Poruka
7
hvala to mi je trebalo, da znam na cemu sam.... Inace su geniji, objasnjavao mi lik da i digitalna veza moze da ima sum, smetnje bas ko i analogni signal. Uostalom jel to sto rade legalno, mislim da li su duzni da to naglase.

Natrag