Problem sa Javom...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Član
Učlanjen(a)
26.02.2010
Poruka
3
Slicnu temu sam vec video ali je zakljucana, pa da probam ovako... :)
Ne mogu da instaliram novu verziju Jave, trazi da izbrisem staru.. kad to kliknem, pokazuje neku gresku... Jeca je u slicnom postu napisala: "Imam problem sa java aplikacijom naime greskom sam izbrisala onaj njen folder JRE i nije mi dozvoljavala ni deinstaliranje stare"
...a izgleda da sam i ja to uradio...

Pravo je pitanje, kako izbrisati staru Javu ili tragove iste i instalirati novu koja ce kvalitetno raditi?

Molio bih pomoc, uz objasnjenje.... jer, nisam bas vican sto se kompjutera tice :)
Hvala

Član
Učlanjen(a)
27.09.2010
Poruka
229
Morat ces rucno izbrisati sve tragove Java programa.Prvo otvori program file i vidi imasli tu tragova od jave,zatim otvori Run i kucaj regedit zatim idi u Hkey Current User, zatim Software i nadzi sve sto je naziv java i ukloni(delete).Onda probaj instalisati novu javu.

Sky

Član
Učlanjen(a)
05.10.2009
Poruka
1.647
Slicnu temu sam vec video ali je zakljucana, pa da probam ovako... :)
Ne mogu da instaliram novu verziju Jave, trazi da izbrisem staru.. kad to kliknem, pokazuje neku gresku... Jeca je u slicnom postu napisala: "Imam problem sa java aplikacijom naime greskom sam izbrisala onaj njen folder JRE i nije mi dozvoljavala ni deinstaliranje stare"
...a izgleda da sam i ja to uradio...

Pravo je pitanje, kako izbrisati staru Javu ili tragove iste i instalirati novu koja ce kvalitetno raditi?

Molio bih pomoc, uz objasnjenje.... jer, nisam bas vican sto se kompjutera tice :)
Hvala

Ako koristiš Windows 7 ideš na sledeće....

Start--Programs--Programs and Features, onda ideš na Javu i stisneš dva klika na Javu i onda ćete pitati da li hočeš da obrišeš Javu ti stisneš Yes i onda normalna uninstalacija...

Evo ti slike kako izeda instalirana Java u 'Programs and Features' ....

WIKMc.jpg

Član
Učlanjen(a)
26.02.2010
Poruka
3
Pokusao sam to, ali se pojavljuje prozorce i javlja gresku 1723... i sve ostane isto... Izgleda da se nesto zeznula instalacija, pa sad ni deinstalacija nece... verovatno cu to jedino reinstalacijom celog sistema resiti.. mada, mozda ce jos neko predloziti nesto... :) bilo bi dobro da mi manje iskusni naucimo nesto...

Član
Učlanjen(a)
06.09.2009
Poruka
1.394
Skinuces program Your Uninstaller odavde:

Kod:
http://h33t.com/tor/458021/your-uninstaller-pro-7-4-2012-05-serial-h33t-slicer
Zatim ga normalno reguj, nadji Java, klik na njega i zatim na taster uninstall u sledecem prozoru izaberi Super Mode i OK, prati dalji postupak, iako ce ti prijaviti gresku za propustene file-ove ti samo idi dalje, on ce sve detaljno obrisati, zatim restart racunara, skini Java i instaliraj je.

Poslednja izmena od urednika:
Član
Učlanjen(a)
26.02.2010
Poruka
3
Sa radoscu mogu da konstatujem, kako je Your Uninstaler zavrsio posao... Izbrisao je Jawu i normalno sam je ponovo instalirao.
Zahvaljujem se nikolajub-u, kao i drugima koji su se potrudili da pomognu. Eto, sada i drugi koji imaju slicne probleme, mogu koristiti ovo iskustvo...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Natrag