Problem sa instalacijom Windows xp

Član
Učlanjen(a)
12.08.2010
Poruka
44
Pozdrav svima. Unapred se izvinjavam ako postoji tema sa istim problemom. Nisam uspeo da nadjem... Ovako. Drugu se pokvario novi racunar i prikljucio je stari na kome je bilo neophodno da reinstalira sistem. Medjutim, doslo je do problema u instalaciji. Taj problem nastaje, tacnije, negde na 28. minutu ``pre kraja instalacije`` kada se kopiraju neki fajlovi. Tada se ekran jednostavno ``zamrzne`` i kursor ostane nepomican kao i ceo proces. Pokusali smo sa drugim instalacionim diskom, ali se desi ista stvar. Pokrenuo sam Hirens boot i proverio da li radi hard disk. Hard disk nema losih sektora, tako da mislim da nije problem u hard disku. Kompjuter je star i nema mogucnosti da se instalira novi operativni sistem. Njegova konfiguracija je:
Ploca: Gigabyte GA MF3
Ram: 512mb DDR2
Graficka: neka stara ATi radeon mislim da je 9550
Hard disk: Maxtor 160gb
Ako neko zna kako da resim problem hvala unapred na nekom savetu...

MODERATOR
Učlanjen(a)
17.11.2012
Poruka
3.091
Verovatno je los hard disk, ako je instalacioni disk dobar. Moze da se pokusa popravka ako su bad sector-i softverski, eventualno moze da se sredi instaliranjem ssitema na drugom delu hard diska, kao privremeno resenje do zamene hard diska.

Član
Učlanjen(a)
12.08.2010
Poruka
44
Verovatno je los hard disk, ako je instalacioni disk dobar. Moze da se pokusa popravka ako su bad sector-i softverski, eventualno moze da se sredi instaliranjem ssitema na drugom delu hard diska, kao privremeno resenje do zamene hard diska.
Nema bad sectora. Pokusacu da instaliram na nekoj drugoj particiji...

Po meni crko ram memorija probaj zameni ram pa probaj..
Sve je moguce. Ne bi me cudilo da je ram problem... Pokusacu ipak prvo instalaciju na drugoj particiji

Poslednja izmena od urednika:
Učlanjen(a)
20.03.2014
Poruka
1.446
Proveri RAM sa bootabilnom verzijom memtest 86+
Kod:
http://www.memtest86.com/download.htm

Član
Učlanjen(a)
12.08.2010
Poruka
44
Instalirao se sistem. Racunar radi malo sporije. Ali ne moze baba nikad vise biti devojka... Provericu ipak ram sa ovim programom. Hvala momci na svemu!!!

MODERATOR
Učlanjen(a)
17.11.2012
Poruka
3.091
Ako radi na drugom delu hard diska, a na prvom ne trebalo bi razmisliti o zameni hard diska, jer se moze desiti da zbog losih sektora izgubite podatke koje cete eventualno cuvati na ostecenoj povrsini diska...

Učlanjen(a)
11.04.2010
Poruka
481
Tesko je znati pouzdan odgovor na osnovu onoga sto si izneo. Moze biti sve... ploca, memorija, hard, instalacioni disk... Kako bilo, morao bi dodati jos barem 512mb ram i nece "baba" biti neupotrebljiva. Upravo sam na masini koja je znatno losija od tvoje (socket 754, DDR1, AGP). Vec tri godine je koristim kao osnovnu masinu i sedmica na njoj "prede". Doduse ubacio sam athlon64 3700+ , dva puta po 1GB DDR400 i bezobrazno brz Hitachi od 500GB. Sasvim sigurno cu je zadrzati jos dve godine. Inace zivim od racunara a ne za njih.

Učlanjen(a)
08.07.2010
Poruka
2.686
Ja ne bih uzimao zdravo za gotovo to što ti napiše program za proveru HDDa.
Imao sam iskustva sa 2 izvikana programa koji su mi obadva prijavili ispravan HDD, iako sa 100% sigurnošću znam da dotični hard nije ispavan.
To vam većina onih što po limundu prodaju neispravne HDD kao ispravne, vrlo dobro znaju, pa se slikama iz tih programa HDDova pravdaju kako je disk 100% bez oštećenja.

MODERATOR
Učlanjen(a)
17.11.2012
Poruka
3.091
U principu ja kada utvrdjujem ispravnost harda koristim uvek vise programa, i obicno testiram dodatno u linuxu sa live usb. Obicno je onaj od proizvodjaca hard diska najrelevantniji.

Natrag