Problem sa aktivacijom Win 7

Član
Učlanjen(a)
18.06.2012
Poruka
1.272
Reinstalirao sam danas sistem na Ssd-u ali ovog puta preko uefi moda
pri instalaciji Win 7 pro sp1 64bit kreirao je 3 partcije sistemsku 100mb i neku Windovs reserved(msr) 128mb i normalnu particiju 120gb!
E sad kad pokusam da aktiviram Win 7 sa Extreme loaderom izbaci mi ovu gresku!
U bios kad udjem stoji uefi boot partcija pa ssd pa hard disk kao skladisni!Kad im zamenim mesta npr ssd pa uefi boot pa hard onda ne podize Win7 uopste vec samo kad su gore navedenom redosledu!

Kako da sad aktiviram Win?

bandicam 2015-04-11 01-21-31-072.jpg

Član
Učlanjen(a)
05.10.2010
Poruka
113
Nisam nikada imao takav problem. Pretpostavljam da znaš sve "opcije" aktivacije WIN-a. Pošto će naše postove čitati i ostali članovi foruma nije loše da se podsetimo:

1. Najbolje rešenje za ovaj problem je preuzimanje i instaliranje Loadera by Daz.
Evo ispravnog linka za preuzimanje. Aktuelna je verzija 2.2.2.

Kod:
[URL] https://mega.nz/#!sRIS1Bwb!hSTBIG3_NcYpCznnhQmTVxOV2Ai9JOy0wREwYQoxMBE[/URL]

Potupak aktivacije je jednostavan. Instalirajte loader kao administrator i restartujte računar. Moguće je da će antivirusni program reagovati pri instalaciji, ali sva takva upozorenja možete da ignorišete.

2. Drugi meni poznat način aktivacije je produžavanje roka za aktivaciju. Prin instalirannju windowsa imamo rok od 30 dana da ga aktiviramo.Ulaženjem u Command Prompt to vreme od 30 dana može se produžiti produžiti na 120 dana. Postupak je jednostavan:

- U polje za pretragu ukucate CMD i pokrenite ga kao administator.

cmd1.png

- otvoriće vam se prozor Command Prompt-a kao na slici.

cmd2.png

- u Command Prompt ukucajte komandu slmgr –rearm (sa razmakom između reči)

cmd3.png

- pritisnite ENTER

Posle restartovanja računara, rok za aktivaciju win-a biće produžen za novih 30 dana. Ovaj postupak se može ponavljati najviše 3 puta. ( ponavljam ga već drugi put i kao što vidite - radi :) )

cmd4.png

Po isteku perioda od 30 dana, ovaj postupak se može ponavljati još 3 puta. Postoji način da se vreme koje dobijamo na ovaj način od produži do jedne godine. Za tu operaciju, moramo ući u registri editor i promeniti postavke. Putanja je sledeća:

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\SoftwareProtectionPlatform. Promeniti vrednost na SkipRearm sa 0 na 1.

cmd5.png

Na ovaj način dobijamo dodatno vreme za aktivaciju WIndowsa 7 koje se može produžavati i do godinu dana od prve instalacije.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
28.02.2012
Poruka
5.194
For UEFI booting you need to mod the bios
or use a UEFI loader emulator such as WindSLIC. Alternatively you could use a KMS-Activated index

Win 7 PRO koji je instaliran preko UEFI BIOSA SE NE MOŽE AKTIVIRATI SA WIN LOADEROM NEGO SA Microsoft Toolkit 2.5.3 ILI SA KMSpico v10.0.4

Da ne bude zabune pisao sam namjerno velikim slovima jer ste obojica pogriješili.

Kod:
http://forums.mydigitallife.info/threads/28669-Microsoft-Toolkit-Official-KMS-Solution-for-Microsoft-Products

Kod:
http://forums.mydigitallife.info/threads/49108-KMSpico-Official-Thread

Evo dva linka odakle se može skinuti jedan ili oba aktivatora a da nemaju ništa dodatno zakačeno...

Reinstalirao sam danas sistem na Ssd-u ali ovog puta preko uefi moda
pri instalaciji Win 7 pro sp1 64bit kreirao je 3 partcije sistemsku 100mb i neku Windovs reserved(msr) 128mb i normalnu particiju 120gb!
E sad kad pokusam da aktiviram Win 7 sa Extreme loaderom izbaci mi ovu gresku!
U bios kad udjem stoji uefi boot partcija pa ssd pa hard disk kao skladisni!Kad im zamenim mesta npr ssd pa uefi boot pa hard onda ne podize Win7 uopste vec samo kad su gore navedenom redosledu!

Kako da sad aktiviram Win?

Pogledajte prilog 70332

Komšija da se dopunim mada sam ti već rekao o čemu se radi. I taj Windows Loader Extreme Edition v3 koji ti koristiš je neka nabudžena verzija aktivatora koja je kopija originala i moj ti je savjet da to brišeš sa računara. Ako želiš da imaš pravi Windows Loader v2.2.2 onda ga skini sa oficijelnog linka autora programa.

Kod:
http://forums.mydigitallife.info/threads/58464-Windows-Loader-Download

DOWNLOAD

Kod:
magnet:?xt=urn:btih:828362a97556f09baceaafa2063f009be5afa2ef&tr=udp%3A//tracker.openbittorrent.com%3A80&tr=udp%3A//tracker.publicbt.com%3A80&tr=udp%3A//tracker.istole.it%3A6969&tr=udp%3A//tracker-ccc.de%3A6969&tr=udp%3A//open.demonii.com%3A1337

Poslednja izmena od urednika:
Član
Učlanjen(a)
18.06.2012
Poruka
1.272
Uspeo sam da ga aktiviram sa Toolkit na 180 dana i vise nego dovoljno
i ovako cesto reinstaliram OS!
Ali mislim da necu vise raditi Uefi instalaciju vec samo ovu obicnu!Ne vidim neku veliku razliku!

Učlanjen(a)
28.02.2012
Poruka
5.194
Uspeo sam da ga aktiviram sa Toolkit na 180 dana i vise nego dovoljno
i ovako cesto reinstaliram OS!
Ali mislim da necu vise raditi Uefi instalaciju vec samo ovu obicnu!Ne vidim neku veliku razliku!

Njegova aktivacija će se svaki dan obnavljati na 179 dana tako da je to praktično neograničeno. Kada sutra, za 15 dana ili za 3 mjeseca pogledaš log uvijek će ti pisati da je aktiviran na 179 dana. Znači, nemoj da brineš on je aktiviran i neće ti za 180 dana isteći registracija.

Natrag