Problem pri instalaciji XP-a

Član
Učlanjen(a)
27.08.2009
Poruka
3
Pri instalaciji Xp-a imam problem naime nakon nekog vremena (pri pokušaju instalacije) iskoči onaj nesretni plavi ekran i doviđenja sa instalacijom greška koju prijavi je 0x0000007B (valjda ima dosta nula). Stavljen je i drugi HDD ali se isto dešava, čak je HDD formatiran na drugom računaru ali nevredi. Dodatna glavobolja je to što je u pitanju relativno nov komp sa DDR3 memorijom tako da nemam drugu da ubacim za probu. Da napomenem u pitanju je legalna verzija XP-a. Ako neko ima koju pametnu u vezi ovoga biću mu iskreno zahvalan.
ps.
testitao sam i memoriju sa memtest86+....kaže da je u redu, valjda nisu procesor ili ploča.

Član
Učlanjen(a)
27.08.2009
Poruka
3
Hvala na odgovoru....postoji i ta mogućnost, ali probao sam i sa drugim DVD uređajem a efekat je bio isti (u poverenju probao sam, za svaki slučaj, podići i XP koji baš nije hmmmmm najleg.....i ali isto se dešava)

Cupidon
VIP
Učlanjen(a)
04.10.2009
Poruka
5.207
Probaj postaviti Xp preko USB-a. Naravno, u BIOSu namjesti da ti botuje s njega...

Član
Učlanjen(a)
27.10.2009
Poruka
358
možda je RAM?! Imao sam jednom takav slučaj kad sam zamjenio RAM ("oštećeni") instalacija je prošla. Izgleda čudno al' znam da sam se napatio

Član
Učlanjen(a)
07.10.2011
Poruka
164
Kada ti izbaci BSOD zapisi sifru koju ti izbaci i na netu imas gomilu sajtova sa spiskom sifri i mogucih resenja,moze barem orientaciono da ti pomogne...

Član
Učlanjen(a)
11.07.2012
Poruka
74
Ne znam šta je ali kad sam pokušavo da instaliram Windows 7 na virtualboxu pojavi mi se slična greška. Tako isto i na pravom kompjuteru. Ali kada sam instalirao windows xp na virtualboxu instalacija je prošla savršeno. Ne znam, možda ti nije uredu cd.:assassin:

Natrag