Problem oko drajvera..mozel pomoc?

Član
Učlanjen(a)
20.05.2013
Poruka
244
Evo slike dole..sistem je xp profesional..kad ukljucim komp net radi ..kad idem u control panel network conections na disable...e posle je problem da vratim na enable..nece dok ne restartujem komp..u device menager pokazuje sliku kao da nema drajvera..preko driver pack 14 ne mogu da nadjem..tu mi izbacuje kao da nemam drajver samo za tv karticu...i nista vise..
-Maticna ploca je D945GCNL..kad odem na njihov sajt ..sta treba da skinem za network adapters..probao sam redom i opet nista...mozel neko da mi posalje sta da skinem..pozzScreenshot_10.jpg

Član
Učlanjen(a)
03.09.2012
Poruka
3
Ova slika ne pokazuje da nema drivera za mrežu, nego kao šta si sam rekao, najvjerojatnije, samo za tu tv karticu. Stisni + na network adapters.
Ovo je driver za internet,ali ti ga već imaš, probaj sa ovom verzijom ako možda imas koju stariju
Kod:
https://downloadcenter.intel.com/Detail_Desc.aspx?DwnldID=19557

Poslednja izmena od urednika:
Učlanjen(a)
20.09.2014
Poruka
1.861
Pa jel si to skoro ubacio taj tv tjuner pogledaj dal je sve dobro prikljuceno,takodje upamti one brojke na tjuneru da bi znao koji cip imas zbog drajvera[zabelezi brojke i slova na papir pa baci na net].Probaj manuelno da ucitas drajvere[u device manageru pretisni na taj uredjaj,properties-driver-update driver],ako nece znaci moras da ih skines sa diska[koji ide uz karticu] ili sa sajta proizvodjaca kartice,mada postoje i standardni dajveri za tv tjunere[pored samih drajvera treba naci i aplikaciju za pokretanje kartice].
Network adapters sa tim nema nikakve veze.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
20.05.2013
Poruka
244
Instalirao sam drajvere sa diska od tv kartice...i ovaj drajver sto je preporucio
RoyalFLUSH23 vec sam to bio uradio al ajd ponovo za svaki slucaj ..i dalje u device menager se nista ne menja..ista slika stoji...ova gore..

Učlanjen(a)
28.02.2012
Poruka
5.206
Instalirao sam drajvere sa diska od tv kartice...i ovaj drajver sto je preporucio
RoyalFLUSH23 vec sam to bio uradio al ajd ponovo za svaki slucaj ..i dalje u device menager se nista ne menja..ista slika stoji...ova gore..

Hajde ti instaliraj AIDA64 program, evo link
Kod:
http://www.aida64.com/downloads
Poslužit će i trial verzija...Kada ga instaliraš otvori program i postupi kao na slici. Pod brojem 3 ukazat će se ID Hardwera.

slika1.png

Taj ID Hardwera iskopiraj na sljedeći link i dobit ćeš tačan naziv drajvera kao i link odakle da ga skineš...

Kod:
http://devid.info/en

Učlanjen(a)
20.09.2014
Poruka
1.861
Pa to nema veze sto su sa diska,sa diska mozes da instaliras i drajvere za uredjaje koje cak ni nemas ,neko dva puta brzo pretisni na taj nepoznati uredjaj pa odatle apdejtuj drajvere.Ako nece ono samo da prihvati ne teraj na silu nego nadji odgovarajuce drajvere.Medjutim ako se instalira ,a opet nece onda je riknula kartica.Samo da znas da ti treba i program koji podrzava karticu[da bi se inicirala kartica,kao i antena] inace nista se nece dogodi cak i da su ti dobri drajveri.

P.S eto poslusaj Quronju ,da saznas koji su drajveri.

Član
Učlanjen(a)
20.05.2013
Poruka
244
Jel ovde sad ok il fali nesto...

Prilozi

• Screenshot_15.jpg
    Screenshot_15.jpg
    101,3 KB · Pregleda: 23
Član
Učlanjen(a)
20.05.2013
Poruka
244
Bas sam srecnik..nema veze radi mi sve...samo me iritira zasto to stoji u device menager...tako...

Prilozi

• Screenshot_18.jpg
    Screenshot_18.jpg
    217,3 KB · Pregleda: 24
Učlanjen(a)
20.09.2014
Poruka
1.861
Pa disejbluj ga pa opet probaj tuner,ako radi onda si se ovo ti igrao kroz kontrolni panel kada si pritiskao ikonu add hardware,jednom recju lazni uredjaj ha,ha.

Natrag