Problem kod paljenja kompjutera

Učlanjen(a)
18.11.2012
Poruka
5
Kad se pali komjuter pojavi se samo" operation system not found "medjutim kad ubacim hiren's boot cd, kliknem boot from hard drive i onda se se ponaša normalno, jeli iko imao išta slično ??

Član
Učlanjen(a)
10.11.2009
Poruka
1.654
ajd podesi u biosu da ti first boot device bude hard disk. nije mi jasno kako moze podici sistem preko hirena osim ako nisi botao xp sa hirena

Učlanjen(a)
18.11.2012
Poruka
5
ne znam, neko je to več bio ranije dirao, boot i to sve, valjda se pojavio plavi ekran pri dizanju sistema msm xp, i od tad ssam instalirao neki xp2011 i pojavljiva se to operation system not found, neki su mi rekli da je bios u pitanju

Član
Učlanjen(a)
10.11.2009
Poruka
1.654
ako je xp uradi repair sistema, mozda on pomogne, botaj windows xp i ne ides da brises particije i reinstaliras sistem vec na repair, odradi njega on ce popraviti boot sektore

MODERATOR
Učlanjen(a)
17.11.2012
Poruka
3.095
mada ja bih preporucio ipak reinstall sa nekom ipak neizmenjenom verzijom xp, zato sto ima dosta tutorijala, za izmenu xp-a pa sad svi to rade, tako da vrlo lako moze da se desi da je do toga problem, uvek sam imao problem sa takvim instalacijama. mada moze da se desi da u biosu nije namesten hdd kao primarni, ili da je bootloader ostecen. Pokusaj repair, a za sledecu instalaciju obavezno uzmi neku oficijeknu verziju npr: corporate student edition neki. Posle mozes koristiti tune up da izmenis izgled, neku temu skini, eventualno imas stardock object da ucinis malo lepse da izgleda...

Natrag