Problem internet...

Član
Učlanjen(a)
13.07.2012
Poruka
429
Donela mi tetka komp kaze nece da se upali... Pogledam,pao sistem... Ubacim WIN XP SP2 dignem sistem jedva nadjem drivere za tu plocu nesto skarabudzim namestim grafiku (rezoluciju),zvuk i tako to i probam da ubacim driver za net kad ono banana... nesto nece stalno mi izbacuje neku gresku u fazonu nesto u kontrol panelu nije namesteno... Slucajno pogledam iza kad ono modem posebno ubacen jer je ovaj na maticnoj crkao... Mislim u sebi super sad samo skinem taj driver (10/100 PCI Enthernet Adapter Driver) ubacim,instaliram i to je to... I to sam i uradio ALI OPET NISAM DOBIO NET... Probao sam i sa realtek-ovim driverima za net ALI NISTA... I SAD STVARNO VISE NE ZNAM STA DA RADIM PA VAS SVE MOLIM ZA POMOC
PLOCA JE (ASUS A7V600) AKO TREBA STA JOS DA KAZEM PITAJTE DA VAM POMOGNEM DA BI MI POMOGLI :) INACE CU :assassin: i morati tetki da kupim drugi... :)

Hvala svima unapred...

Član
Učlanjen(a)
07.04.2010
Poruka
54
pozzz. ja dosad nikad nisam imao problema sa tim da nakon instalacije sistema moram nesto u kontrol panelu da caprkam za modem , mozda ti drajveri nisu odgovarali , a mozeda i taj naknadno ubaceni modem vise ne radi , provjeri dal ga prikazuje da on uopste postoji tu mozda se bezzzz zezas sa tim a on neradi .

Evo pokusaji i sa ovim : DriverPack Solution >> Best Drivers installation Software

Član
Učlanjen(a)
17.07.2012
Poruka
125
Vidi podatke na mreznoj kartici,sa tim podacima pronadji sajt proizvodjaca modema i skini drajvere...proveri u device manageru da li racunar prepoznaje uopste modem,to jest da li je tamo na spisku uredjaja sa zutim znakom pitanja ili znakom uzvika,pokusaj i odatle desni klik pa update driver..U biosu iskljuci onboard lan.U control panelu-network connections proveri status local area connection da nije na disabled..drugo mi za sada nepada na pamet

Član
Učlanjen(a)
13.10.2009
Poruka
1.294
Ako neće kupiš neku jeftinu pci network karticu ja sam to uradio jednom davno. Bila mi je sumnjiva ta integrisana na ploči i nikakvih problema više nisam imao.

Član
Učlanjen(a)
01.12.2012
Poruka
236
Prvo - skoro sam siguran da je ploča novijeg datuma od WIN XP SP2. Dakle hitno upgrade windowsa na SP3. Dva su načina. Ili povuci sa torenta neku friško updateovanu instalaciju WIN XP SP3. Ili sa Microsoftovog sajta povuci samo instalaciju upgradea WIN XP na SP3. Prvo zahteva novu instalaciju windowsa a drugo samo upgrade instaliranog sistema.
Predpostavljam da je "modem" u tvom textu klasična mrežna kartica, LAN adapter. Via je u to vreme bila mušičava sa čipsetovima za MB pa nemora da znači da je LAN adapter na ploči crkao. Ako već imaš karticu u računaru proveri hoće li se pojaviti i instalirati driveri posle upgradea na SP3 moguće je da hoće. Ako ne proradi - tek tada postupi po uputstvima kolega iz predhodnih postova.

link za WIN XP SP3
Kod:
http://www.microsoft.com/en-us/download/search.aspx?q=windows%20xp%20sp3

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
31.08.2009
Poruka
10
Pokušaj instalirati Drivermax, pa pronađi driver, ako još nije uspjelo.

Natrag