Problem instalacija XP

Učlanjen(a)
08.04.2011
Poruka
257
E ovako preuzeo sam sa torenta (Windows XP Pro SP3 - Activated) kako bi ga instalirao na stari računar jer imam virusa pa kada neke stavi prebacujem na novi računar stalno moram da čistim fleš!
Prvo sam napravio butabilan fleš preko ovog programa (Novicorp WinToFlash 0.8.0009 beta Portable)
i kada je sve lepo odradilo upacim fleš u računar i uključim ga kod mene je F2 za bios udjem u bios i prebacim da mi se sistem diže sa fleša evo slika
1.jpg

Kada sam to namesti sve sam sačuvao sa F10 i računar se ponovo restartovao kada se restartovao stiskao sam kod mene je F11 da se otvori novi prozor to jeste ovaj
2.jpg

i tu sam dalje izabrao da se pokrene preko fleša ali kada stisnem tu ENTER pojavi mi se ovo
3.jpg

i tu sam sada na tastaturi stiskao (j) pa sam možda mislio da je (y) nema šta nisam pritiskao ali ništa
Kada sam ovo prvi put radio preuzeo sam sa torenta
Windows XP Professional SP3 Nov 2013 + SATA Drivers [ThumperDC]
ali ista stvar mi se desila pa sam onda preuzeo sa drugog sajta windows i opet mi se ovo desi...
Samo da napomenem Fleš ima 8 GB formatiran je pre butovanja i ništa nije bilo na njemu tako da ne znam u čemu je problem ko zna neka pomogne....
Hvala....

Član
Učlanjen(a)
18.06.2012
Poruka
1.272
E ovako preuzeo sam sa torenta (Windows XP Pro SP3 - Activated) kako bi ga instalirao na stari računar jer imam virusa pa kada neke stavi prebacujem na novi računar stalno moram da čistim fleš!
Prvo sam napravio butabilan fleš preko ovog programa (Novicorp WinToFlash 0.8.0009 beta Portable)
i kada je sve lepo odradilo upacim fleš u računar i uključim ga kod mene je F2 za bios udjem u bios i prebacim da mi se sistem diže sa fleša evo slika
1.jpg

Kada sam to namesti sve sam sačuvao sa F10 i računar se ponovo restartovao kada se restartovao stiskao sam kod mene je F11 da se otvori novi prozor to jeste ovaj
2.jpg

i tu sam dalje izabrao da se pokrene preko fleša ali kada stisnem tu ENTER pojavi mi se ovo
3.jpg

i tu sam sada na tastaturi stiskao (j) pa sam možda mislio da je (y) nema šta nisam pritiskao ali ništa
Kada sam ovo prvi put radio preuzeo sam sa torenta
Windows XP Professional SP3 Nov 2013 + SATA Drivers [ThumperDC]
ali ista stvar mi se desila pa sam onda preuzeo sa drugog sajta windows i opet mi se ovo desi...
Samo da napomenem Fleš ima 8 GB formatiran je pre butovanja i ništa nije bilo na njemu tako da ne znam u čemu je problem ko zna neka pomogne....
Hvala....

Koliko ja vidim 1vi uredjaj ti je flopy drajv tu!Kad udjes u bios iskljuci flopy to vise niko ne koristi!
A taj na kome pokusavas da instaliras sa usb mozda mu ploca ne podrzava tu opciju zato je
uvek najbolje da se radi sa cd/dvd-a!
A ako bas moras sa usb onda izgleda da ces to morati da uradis zaobilaznom metodom znaci ne direktno sa usb-a!
I ne koristi beta programe za reinstalaciju sistema zato i jesu beta znaci u fazi
testiranja sto znaci da nisu bas pouzdani!
Napisacu kasnije kako se zove taj program trenutno ne mogu da se setim!

:ludd/: :smile:

Učlanjen(a)
08.04.2011
Poruka
257
Koliko ja vidim 1vi uredjaj ti je flopy drajv tu!Kad udjes u bios iskljuci flopy to vise niko ne koristi!
A taj na kome pokusavas da instaliras sa usb mozda mu ploca ne podrzava tu opciju zato je
uvek najbolje da se radi sa cd/dvd-a!
A ako bas moras sa usb onda izgleda da ces to morati da uradis zaobilaznom metodom znaci ne direktno sa usb-a!
I ne koristi beta programe za reinstalaciju sistema zato i jesu beta znaci u fazi
testiranja sto znaci da nisu bas pouzdani!
Napisacu kasnije kako se zove taj program trenutno ne mogu da se setim!

:ludd/: :smile:
Ok kada se setiš javi... :D

Član
Učlanjen(a)
01.12.2012
Poruka
236
Gledam uputstvo za Novicorp WinToFlash 0.8.0009 beta Portable imaš dodatan uslov da napraviš bootabilan flash drive. Razlicito se podešava ako ga radiš iz iso filea ili sa klasične instalacije. Pazi na ta podešavanja. Ako ti se usb predstavlja kao u biosu takems... nema razloga da se računar ne bootuje sa njega.

MODERATOR
Učlanjen(a)
17.11.2012
Poruka
3.095
Sa win to flash tesko da ces uspeti da instaliras ukoliko nije clean windows(dovoljno je da su dodati update), probaj neki drugi program imas yumi multiboot, ili probaj xboot(mada nisam siguran da xboot podrzava win xp).

Član
Učlanjen(a)
18.06.2012
Poruka
1.272
Program se ove ploop boot manager!Imas za linux i za Win!

Kod:
http://www.plop.at/en/bootmanager/plpbt.bin.html#runwin

Treca stavka ti je za Win skini ga i narezi na cd napravi ga butabilnim sa Power iso
pogledaj na ju tjubu kako se on koristi!
Znaci u biosu stavis da ti prvi boot uredjaj bude cd drugi hard!

Učlanjen(a)
08.04.2011
Poruka
257
Program se ove ploop boot manager!Imas za linux i za Win!

Kod:
http://www.plop.at/en/bootmanager/plpbt.bin.html#runwin

Treca stavka ti je za Win skini ga i narezi na cd napravi ga butabilnim sa Power iso
pogledaj na ju tjubu kako se on koristi!
Znaci u biosu stavis da ti prvi boot uredjaj bude cd drugi hard!
Ovo radim sa USB-a zato što mi optički uredjaj više ne radi pa zato moram da radim sa USB-a

Natrag