Problem DVD rezac

Član
Učlanjen(a)
26.10.2009
Poruka
109
Molim za pomoc. Zamjenio sam moj dosadasnji dvd rezac LG ata sa LG Optical Drive HL-DT-ST DVDRAM GH22NS40 (DVD+R9:16x, DVD-R9:12x, DVD+RW:22x/8x, DVD-RW:22x/6x, DVD-RAM:12x, DVD-ROM:16x, CD:48x/32x/48x DVD+RW/DVD-RW/DVD-RAM) .Do sada mi je ovaj ata radio u paru sa pionirom koji je sata i nisam imao nikakvih problema. Kada sam zamjenio taj ata sa gore navedenim, ne narezuje mi ispravno diskove. Na narezanim diskovima se pojavljuju zelene kockice, koci ili preskace i sl. Kada isti taj materijal narezem na pioniru koji se nalazi u istoj masini sve je ok, ili pak kada narezem u drugoj masini gdje sam ugradio ovaj ata sto sam izvadio izu ove masine, takodje je sve u redu. Molim za savjet sta se desava. Isao sam kod prodavca i vec jedan takav zamjenio drugi dan jer se i na njemu to desavalo, pa su mi dali ovaj drugi. Medjutim opet isto. Konfiguracija mi je slijedeca
2guxrtf.jpg
. Hvala na pomoci

Član
Učlanjen(a)
06.09.2009
Poruka
1.394
Jednostavno ga nemoj uzimati, neka ti zameni za neki drugi rezac (npr. ASUS ili Sony itd).
Ili probaj uzmi ovaj model, ako imaju Optical Drive LG-HITACHI HL-DT-ST DVD-RAM GH22NP20 (DVD+R9:16x, DVD-R9:12x, DVD+RW:22x/8x, DVD-RW:22x/6x, DVD-RAM:12x, DVD-ROM:16x, CD:48x/32x/48x DVD+RW/DVD-RW/DVD-RAM), ja ga imam dobro se pokazao, nije bucan, a lepo reze sve vrste medija (DVD+/-R DL, DVD-R/RW, DVD+R/RW i CD+/-R/RW), sve sam probao i zadovoljan sam.
Kod tog modela, sto si kupio moguce da zeza firmware i da zato pravi fail.

Član
Učlanjen(a)
04.06.2010
Poruka
84
Dali si probao više vrsta diskova ? Stavi Firmware Version NL02, ako već nije gore.

Član
Učlanjen(a)
26.10.2009
Poruka
109
nisam probao vise vrsta diskova, a firmware mi je upravo NL 02. Da li ima potrebe da ga ponovo ubacim, i ako moze adresa odakle da ga skinem

Član
Učlanjen(a)
04.06.2010
Poruka
84
Evo link

Kod:
http://www.lg.com/hr/support/product/support-product-profile.jsp?customerModelCode=GH22NS40&initialTab=drivers

Član
Učlanjen(a)
26.10.2009
Poruka
109
da li mi moze neko pomoci u vezi ovog mog problema, jer proizvodjac navodi na moze biti i razlog da je vise rezaca spojeno na jedan IDE kanal. Kako cu znati da li su moja dva dvd rezaca spojena na isti kanal i da li su uopste dobro spojeni. kod mene je konfiguracija kao sto se vidi gore.Rezaci su oba sata.

Član
Učlanjen(a)
06.09.2009
Poruka
1.394
Moras ga staviti na sekundarni kanal, odnosno na SATA prikljucak koji ima oznaku, 2, 3 ili neki drugi i podesiti u BIOS-u da ostali kanali takodje rade u SATA rezimu.

Član
Učlanjen(a)
26.10.2009
Poruka
109
prijatelju vidim da mi zelis pomoci i hvala ti na tome. na mojoj maticnoj ploci imam 4 sata prikljucka oznaceni sata 1, sata 2, sata 3 i sata 4. na sata 1 i sata 2 prikljuceni su mi dvd rezaci,a na 3 i 4 hard diskovi. posto nisamnikada cackao po biocu kako da provjerim to

Natrag