Šta je novo?

Prisustvo oca na porođaju

Učlanjen(a)
10.07.2010
Poruka
2.776
Zelim da znam sta mislite o tome i da podelimo iskustva. Moj suprug je prisustvovao na porodjaju. Bilo je to za njega veliko iskustvo, od tada žene (majke) gleda drugačijim očima.
 
Član
Učlanjen(a)
13.12.2009
Poruka
53
Pa da mi je bio tu ja bi ga udavila,salim se naravno da je to jako lepo iskustvo ali moj suprug nemoze ni svoju krv da vidi a da se neonesvesti
 
Član
Učlanjen(a)
18.02.2010
Poruka
4.696
Ja sam čuo priču da je žena istjerala muža van i vikala: ne buš više nikad dobil. Stvarno istinita, babica pričala.
 
Učlanjen(a)
10.06.2010
Poruka
2.016
Ja bi volila da moj muz prisustvuje porodjaju...(msm kad a budem imala...msm muza)wacko2
Eto to je jedinstvena prilika da mu skrsim sve koji put ga klepim onako junacki pesnicom ili jos bolje sakom ili nogom a da se ne naljuti:D
Salim se...volila bih...ne znam koliko je to moguce kod nas,ali pricala sam o tome s vjerenikom i kaze ne bi se bunio...pa vidjecemo...:vorred:
 
Učlanjen(a)
10.07.2010
Poruka
2.776
To mora biti dogovor od početka trudnoće. I naravno da oboje žele.

Što je rekla jocanenajova da njen suprug ne podnosi da vidi krv. Takvom i nije mesto na porođaju.

Sad u vezi ovog sam se setila jednog detalja. Već sam se porodila i osećala sam da sam mokra. Počela sam da se tresem od zime. Pitala sam muža jel ima puno krvi. Rekao je da nema. Pogledao je u pravcu papuča i rekao. "Znaš šta moraću ti kupiti druge papuče." Pogađate zašto.;)
 
MODERATOR
Učlanjen(a)
02.05.2009
Poruka
29.808
Mene moja Supruga nagovara,ali pošto nosi blizance,možda će biti carski,pravo da vam kažem,u to se nerazumem (carski.....i ostali izrazi)ali ako bi joj to puno značilo.....nism prisustvovao nijdnom porođaju pokojne supruge.......ali,kako rekoh,prvo joj (su) joj deca,pa ako joj znači puno,biću iz nju
 
Učlanjen(a)
08.07.2010
Poruka
495
Ne znam, moguće da to nije nešto što bi muškarci trebali da rade, ali polazeći od toga kakve horore preživljavaju žene u srpskim bolnicama, ne bi bilo loše da prisustvuje i muž, jer tada žena ipak dobija malo bolji tretman ( u smislu da je ne nazivaju svakakvim imenima, vređaju i uskraćuju za ono što joj po defaultu pripada).
Kako Isidora Bjelica reče u svojoj knjizi, "žene se po svetu porađaju kao gospođe, a u Srbiji kao krave". E samo iz tog razloga bi bilo poželjno da muž prisustvuje i da po mogućstvu bude neki nervozan baja ;)
 
Član
Učlanjen(a)
28.09.2009
Poruka
857
Bilo bi lepo kada bi prisustvo oca bilo pravilo, iskustvo koje zaista treba da podele oboje roditelja.
Hteo sam, priznajem, ali mi lekar koji je radio porodjaj nije dao, kao nisu opremljeni da moze i suprug da bude tu, bla, bla...
Drugi put, isti doktor, nisam ni pitao ?
 
Član
Učlanjen(a)
25.04.2010
Poruka
286
Volela bih da je moj suprug mogao da bude uz mene,narocito drugi put, kada su mi rekli da nosim blizance, a ustvari nije bilo ni B od blizanaca,jer mi je trbalo dugo vremena da mu objasnim da sam bila svesna i da sam jasno videla da sam rodila jedno dete. Sa tim bih volela da se nisam sama nosila i volela bih da je tada bio tu jer bi mi jako znacilo. Oko tebe sve sami stranci, niko tvoj da ti pruzi snagu da prebrodis sve sto te snadje. No, zena je cudo sta sve ona prezivi! Nazalost kod nas jos uvek nije dozvoljeno da suprug bude prisutan.
 
Top