Prevaranti

Član
Učlanjen(a)
17.04.2009
Poruka
4.299
Prevaranti

Đ. M. (87) bio meta razbojnika koji haraju Beogradom i uvlače se u domove, najčešće penzionera, prodajući im „skupocene“ šerpe.

Beograd - „Mađarski“ prevaranti sa šerpama u koferima haraju Beogradom, a na udaru su najčešće penzioneri, koji, hipnotisani laskavim rečima „prodavaca“, oberučke daju novac!

Kad deke i bake shvate da su prevareni i opljačkani, već je kasno. Prevaranti zadovoljno trljaju dlanove, oduševljeni dobijenim plenom, i ubrzo merkaju novu žrtvu.

Na meti „šerpadžija“ pre dva dana bio je i Beograđanin Đ. M. (87), kome su prevaranti odneli oko 1.200 evra. Dvojica mladića sa mađarskim akcentom, koji su se predstavili kao prodavci posuđa, pozvonili su na vrata Đ. M. u Dedinjskoj ulici nudeći mu šerpe po veoma povoljnoj ceni - od 120 evra. Nesrećni čovek, ne sluteći šta prevaranti nameravaju, pustio ih je da uđu u kuću. Ubrzo je bio omamljen i hipnotisan njihovom ponudom, pa je pristao da kupi posuđe.

Nesrećni čovek otišao je u sobu i iz ormana izvadio koverat u kojem se nalazilo 1.200 evra. Tada mu je jedan od razbojnika prišao s leđa i uhvatio ga za ruke, dok mu je drugi oteo kovertu s novcem.

Pljačkaši su potom zaključali Đ. M. u stanu i udaljili se automobilom stranih registarskih oznaka u nepoznatom pravcu.

Nesrećni čovek je odmah o događaju obavestio policiju. Kako je Đ. M. ispričao policijskim službenicima, jedan od razbojnika bio je visok oko dva metra i proćelav, dok je drugi bio nižeg rasta.

U beogradskoj policiji kažu da ovo nije usamljen slučaj i da su im građani već prijavljivali da su im se na vratima pojavljivali ljudi koji non-stop nešto prodaju. Ističu da su izuzetno navalentni i da ih je teško oterati s kućnog praga.

Na meti mađarskih prevaranata nešto ranije bio je i stariji bračni par, koji je svoj set šerpi dobio po ceni od „samo“ 300 evra, iako su „šerpadžije“ prvobitno svoje posuđe procenile na oko 500 evra. Baka i deka, opijeni slatkorečivošću i bukvalno hipnotisani rečima prevaranata, nisu žalili ni evra za tako „kvalitetno“ posuđe, ubeđeni da su još i uštedeli 200 evra. Međutim, opijenost je nestala čim su se „Mađari“ udaljili iz kuće. Supružnicima tada nije bilo jasno zašto su uopšte kupovali te šerpe kad im nisu potrebne, a ni njihovim kvalitetom ne mogu da se pohvale.

Izvor: Kurir

Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
39.020
Ja tim prodavcima i ne otvaram vrata. AKo ih neko od komšija pusti da uđu u zgradu, obično čujem dok pričaju na hodniku, pa se i ne obazirem kad meni pozvone na vrata.
Sa sirotim bakama i dekama im je mnogo lakše.
Ima i nekih koji se predstavljaju kao radnici Telekoma, koji treba nešto da menjaju na linijama, ali za to treba da se plati recimo 5.000 din. Lakoverni starci daju, i naravno, nikada više ne vide ni njih ni pare.
A ima ih i koji dođu, pa ispitaju nekog sirotog penzionera ima li koga u inostranstvu, pa mu onda kažu da mu je poslat paket, na aerodromu je, vredan je, ali treba da se plati carina od recimo 20.000 din, a vrednost paketa je 1.000 eura. Siroti ljudi kad čuju tako nešto, idu čak i dotle da se zaduže, računajući da će dobiti više, pa na kraju ne bude ništa. :-(

Član
Učlanjen(a)
25.10.2009
Poruka
3.279
Što je veća beda u društvu lopovi i muljatori su sve maštovitiji...

Učlanjen(a)
08.02.2009
Poruka
5.533
Kod mojih došao neki lik ne znam sa čime na kraju je hteo da proda za upola manju cenu od one prve što je ponudio, znači komedija, oberučke ga je majka išutirala xD

Član
Učlanjen(a)
25.10.2009
Poruka
3.279
Kod mojih došao neki lik ne znam sa čime na kraju je hteo da proda za upola manju cenu od one prve što je ponudio, znači komedija, oberučke ga je majka išutirala xD
Obično dođu doterani i ulickani, nekako "pederski" fini... Dobiješ "nešto" upola cene, ali gratis ovo, plus ono, i poklon od nas i... Samo kapija!

Natrag