LEGEND
- Učlanjen(a)
- 28.04.2009
- Poruka
- 19.784
Niš - Ljiljana Cakić (58) iz Ćurline poginula je juče oko 6.30 časova na lokalnom putu Niš - Knežica kada ju je oborio autobus “Nišekspresa” kojim je upravljao Radovan M. (34) iz sela Rožina u opštini Merošina.
Tragedija se desila kod skretanja za Ćurlinu i Belotinac, nedaleko od šljunkare kraj ovog lokalnog puta, u trenutku kada je nesrećna žena, kako su saopštili istražni organi, pokušala da neoprezno pređe kolovoz.
Vozač “Nišekspresovog” autobusa koji je išao u pravcu Knežice pokušao je da izbegne pešaka, ali se nakon udarca zaneo i sleteo u jarak pored puta. Prava je sreća da se autobus nije prevrnuo tako da u njemu nije bilo teže povređenih putnika. Prema nezvaničnim informacijama, samo je jedna putnica lakše ugruvana kada je ramenom udarila u sedište prilikom sletanja sa kolovoza.
U trenutku nesreće na stajalištu na skretanju za Ćurlinu nalazio se autobus “Jugotransa” iz Leskovca, koji saobraća na liniji Zaplanjska Toponica - Niš, čiji je vozač Dragan Kocić bio očevidac nesreće.
- Bio sam na stajalištu i samo što sam krenuo u pravcu Niša, video sam da mi u susret dolazi autobus “Nišekspresa”. U trenutku dok smo se mimoilazili pogledao sam u retrovizor i video ženu kako istrčava na kolovoz iza mog autobusa i odmah zatim kako na nju naleće autobus “Nišekspresa”. Vozač “Nišekspresa” je pokušao da je izbegne. Skrenuo je naglo udesno, ali ju je zakačio levom stranom. Zaustavio sam autobus i odmah istrčao da pomognemo povređenoj ženi. Još uvek je davala znake života ali se gušila. Jedna doktorka iz mog autobusa je pokušala da joj pruži prvu pomoć zajedno sa mnom. Ekipa Hitne pomoći je stigla brzo - za pet, šest minuta. Pokušali su da je reanimiraju, dali su joj infuziju, ali je ubrzo izdahnula, priča Kocić.
Suprug nastradale žene Dragomir Cakić kaže da se sa ženom tog jutra iz Ćurline uputio kod rođaka u Bojnik pa su krenuli da uhvate autobus.
- Krenuli smo da prelazimo kolovoz iza autobusa koji je bio na stajalištu. Onda je iz pravca Niša naleteo autobus “Nišekspresa” i udario Ljilju. Sve se desilo u sekundi. Kud pođosmo na put, kaže suprug nastradale žene koji je bio u šoku zbog tragedije.
Uviđaj na licu mesta izvršio je istražni sudija Opštinskog suda u Nišu Tomica Trajković. Policija je saopštila da je do nesreće došlo jer pešak neoprezno prelazio kolovoz.