preporuka za stampac

Član
Učlanjen(a)
19.04.2009
Poruka
413
da li uzeti samo stampac kao jednu celinu ili stampac,skener i fotokopir sve u jednoj celini

Učlanjen(a)
11.06.2009
Poruka
505
Pa zavisi šta ti treba, ali ako hoćeš moje mišljenje, ja bih na primer kupio 3 u 1. I to najverovatnije Cannon ili HP.

Učlanjen(a)
22.08.2009
Poruka
4.109
sve zavisi za sta ces da ga koristis ili koliko ces printati na njemu. ako je za kucnu upotrebu mozes ako je za ured bolje je sve odvojeno i pomogucnosti laserski stampac.
za kucnu upotrebu uzmi sa sve tri opcije ali pazi da nadjes stampac za koji su kertridzi sto jeftiniji, i da mozes naci zamjenske. tj da moze raditi na refilovanim - punjenim kertridzima . umjesto da kupujes originalne koji su dobro skupi. i jos jedan savjet niukom slucaju nekupovati lexmark.

Član
Učlanjen(a)
26.11.2009
Poruka
156
da li uzeti samo stampac kao jednu celinu ili stampac,skener i fotokopir sve u jednoj celini

Kao što i ostali kažu, ovisi za što i koliko češ ga koristiti. Osim toga nisi pisao koliko para.Za nešto jeftinije najbolje je prije odabira proveriti da li postoje zamenske boje,jer ako uzimaš jeftinije onda ti kvalitet ispisa nije previše bitan, a verovatno ni rezolucija i kvalitet skena

Član
Učlanjen(a)
19.01.2010
Poruka
859
zavisi za sta ces ga koristiti ja imam samo stampac a ako hoces da kopiras ili nesto drugo uzmi sve

Član
Učlanjen(a)
05.09.2009
Poruka
7.315
sve zavisi za sta ces da ga koristis ili koliko ces printati na njemu. ako je za kucnu upotrebu mozes ako je za ured bolje je sve odvojeno i pomogucnosti laserski stampac.
za kucnu upotrebu uzmi sa sve tri opcije ali pazi da nadjes stampac za koji su kertridzi sto jeftiniji, i da mozes naci zamjenske. tj da moze raditi na refilovanim - punjenim kertridzima . umjesto da kupujes originalne koji su dobro skupi. i jos jedan savjet niukom slucaju nekupovati lexmark.
Dodao bih da je finansijski isplativija varijanta da sve bude na "jednom mestu" ali da je bolje odvojeno.
A uvek treba imati u vidu da ko jednom pređe na laserke štampače taj se više ne vraća na pljuckavce...yes3

Učlanjen(a)
22.08.2009
Poruka
4.109
sa gornjom konstatacijom se u potpunosti slazem. a za ostalo ,sve zavisi za sta mu treba sa laserom moze otvoriti kao kopirnicu da narodu printa skripte , knjige idr. jer su laserki toneri podobro skupi i novije varijante rijetko ko puni. a ako laser sebi nezaradi toner bogami se neisplati davati silne pare za tonere.

Član
Učlanjen(a)
05.09.2009
Poruka
7.315
sa gornjom konstatacijom se u potpunosti slazem. a za ostalo ,sve zavisi za sta mu treba sa laserom moze otvoriti kao kopirnicu da narodu printa skripte , knjige idr. jer su laserki toneri podobro skupi i novije varijante rijetko ko puni. a ako laser sebi nezaradi toner bogami se neisplati davati silne pare za tonere.
Stoji da ima razlike u ceni ali mislim da punjenje u slučaju laserskih štampača nije problem, danas to mnogi rade.
Na kraju, platiš više ako ne želiš uopšte da razmišljaš da li će da štampa ovako ili onako ili će da presuši, ako se ne koristi često.

Učlanjen(a)
26.04.2010
Poruka
2.667
To je bila i moja trilema.....ikada sam razmotrio sve cinjenice za i protiv ( imao sam od ranije 3in1 hp 1510 )....odlucio sam da kupim jos Samsung kolor printer CLP-315...jeftin ( moja kup. cena = 17.000 din )....odlican .....finih gabarita .....besuman.....jeftino se refiluje....i najvaznije ono sto izprinta je " strava " dobrp ( moj utisak ).

Kada je 3 in 1 ( printer+ skener+kopir )....tu je sada malo siri izbor nego kada sam kupova moj ( 3in1 ).....ali akcent neka ti bude dobar skener i hp Inkjet

Podatke koje sam prikupio za CLP-315 imas negde na ovom forumu pod - hardware - mislim ( postavio sam pre 2-3meseca ).....

Natrag