Prepaid Internet za poneti

Učlanjen(a)
20.09.2014
Poruka
1.861
Ovo je sa orionovog sajta:

Mobilni internet 390 din - Neograničen internet pristup

Za samo 4.600 dinara, dobijaš USB modem i 2 meseca besplatnog Interneta. Brz je, fleksibilan, bez ograničenja protoka (flat paketi). Napravite plan, rukovodite se svojim vremenom, dopunjavajte ga kada i koliko vama odgovara

U okviru osnovnog paketa uključena su 2 meseca besplatnog Internet saobraćaja. Uz brzinu do 3 Mbps surfujte po vašoj želji.
Jednostavno uključite modem u jedan od slobodnih USB portova i računar će automatski detektovati neophodan upravljački softver i pokrenuti instalaciju.
Dopunite po vašoj meri
5, 15, 30 ili 90 dana
Po isteku dva meseca, koristite ga koliko i kada vama odgovara - 5, 15, 30 ili 90 dana.

E,sad mene zanima jel neko imao iskustva sa ovim,koji je ovo uredjaj wi-fi ili 3g. Za 390 din mesecno ovo i nije lose,nemas nikakve obaveze,jedino sto moras prvi put sa kupis uredjaj. Zna li neko ???

Član
Učlanjen(a)
16.03.2010
Poruka
542
ne preporucujem kao ni ostale 3g modeme od nasih provajdera,vise ima mesta u srbiji na kojima ne rade nego sto rade.
samo u nuznim situacijam tj samo ako moras ti uzmi i izbegavaj pretplatu,kupi modem i dopunjuj po potrebi.

Član
Učlanjen(a)
16.11.2009
Poruka
205
Ne znam kako Orion može da bude 3G, kad kod nas postoje samo 3 mreže koje to imaju (MTS, Telenor i VIP).
Koliko znam, Orion sve radi preko svoje CDMA bežične mreže (domet je 30km ali između antena ne sme biti optičkih prepreka, bar su mi tako objasnili kad su imali promociju sa onim kamionom koji putuje po Srbiji).

Što se tiče mobilnih operatera, situacija je vrlo čudna.
Meni npr. kod MTS-a nekad radi perfektno net, a nekad davi... i često sa telefona ima problema da otvori gmail ili fb ili neki sajt, a kada šerujem internet konekciju tako da pristupam sa laptopa, sve radi bez ikakvih problema. Mada, signal je često takav da samo okrenem telefon u drugom pravcu ili ga pomerim pola metra i signal bude očajan, tako da može i do toga da bude.

Sa druge strane, kod brata u stanu na 2. spratu nemam ni ja 3G niti Edge, a ni on nema konekciju kod VIP. Ja jedino uspem jedva nešto da otvorim na netu kad izađem na balkon, a pozivi i SMS rade bez problema.

Proći će još poprilično vremena dok sve to ne proradi kako treba, a sada kad svi imaju flat internet u paketima, ne verujem da će operateri imati dovoljno prihoda da značajno poboljšaju mrežu.

Jedino koliko vidim, zahvaljujući Orionu (tj. novoj konkurenciji), Telekom je počeo da daje bolje promotivne pakete i spustio neke cene usluga, npr. Box2 (telefon i ADSL) je 2000din. sa besplatnim pozivima u njihovoj mreži fiksne telefonije (samo pretplata za ovo dvoje košta mesečno 200din. više za najjeftiniji ADSL, plus što dođe i veći račun ko malo više koristi fiksni).
Ovo je već konkretan odgovor na Orionovu ponudu fiksne telefonije i nadam se da će se konkurencija zaoštriti i u drugim segmentima, jedino je konkurenciji nezgodno što Telekom ima prednost da već ima dosta korisnika i koliko-toliko izgrađenu mrežu (mada, u novijim centralama je uglavnom Huawei oprema, i to ona najjeftinija (takvi uslovi tendera), tako da serviseri imaju pune ruke posla da ne bi dolazilo do dugih prekida).

Natrag