Šta je novo?

preminuo u snu

Učlanjen(a)
22.08.2009
Poruka
4.109
Besian Idrizaj
Bivši najbolji mladi austrijski nogometaš preminuo u snu

Besian Idrizaj, austrijski napadač albanskog porijekla i član engleskog drugoligaša Swansea Cityja, preminuo je u 23. godini života.
100515066.jpg
Besian Idrizaj

"Preminuo je u snu u petak navečer dok je boravio sa svojom porodicom u Austriji. Tačan uzrok smrti zasad nije potvrđen, a ovim putem želimo izraziti sućut njegovoj porodici i prijateljima i poručiti da su naše misli s njima", objavio je Swansea na svojim internetskim stranicama.

Idrizaj je karijeru započeo u Admiri iz Linza 2003. godine, a 2005. godine kupio ga je engleski gigant Liverpool. Dres "redsa" u premierligaškoj utakmici nije obukao, a u Swansea je stigao u avgusta 2009. godine. Najboljim mladim austrijskim nogometašem imenovan je sezone 2004/05, dok je igrao u LASK-u.

Idrizaj je u februaru 2008. godine srušio na terenu dok je igrao na posudbi u Wackeru iz Innsbrucka, a tada se u početku sumnjalo da je bila riječ o srčanom udaru.

Kasnije se pokazalo da je bila riječ o bolesti, a sada se, iako neslužbeno, srčani udar spominje kao uzrok njegove smrti.


(Totalsport)
 
Top