LEGEND
- Učlanjen(a)
- 28.04.2009
- Poruka
- 19.784
Šabac - Saobraćajac Branko Simić iz Šapca nakon dva meseca borbe za život preminuo je preksinoć u Urgentnom centru u Beogradu od povreda zadobijenih kada je na njega u Obrenovcu naleteo vozač „peglice” Vuk Š., koji je imao 2,6 promila alkohola u krvi.
Nesreća se dogodila u noći između 18. i 19. jula kod hotela u Obrenovcu kada je Branko Simić tokom rutinske kontrole pokušao da zaustavi vozilo kojim je upravljao Vuk Š. Umesto da zaustavi vozilo, Vuk Š. je naleteo na saobraćajca, koji je zbog težine povreda odmah prebačen u Urgentni centar u Beogradu. Dva meseca trajala je borba za Simićev život.
- Verovali smo da će se oporaviti. Posle više od mesec dana, koliko je proveo u komi, Branko je prebačen na poluintenzivnu negu. Pomerao je ruke, noge, bio svestan - pričaju Simićeve kolege.
U stanu Branka Simića u šabačkom naselju Benska bara očaj i neverica. Uz suprugu Marinu su njena deca, majka, mnogobrojni prijatelji i Brankove kolege.
- Marina je svaki dan išla u Beograd, a dok je ona bila sa Brankom, njena majka je čuvala decu. Radovali smo se sa njom kada nam je pričala da je tog dana Branko pomerio ruku ili nogu. Bili smo uvereni da će preživeti jer je bio jak. Verovali smo da je u njemu ostalo još snage da se izbori i vrati svojoj porodici - priča nam Zorica, komšinica koja živi u istoj zgradi gde i Simići.
Brankove kolege pričaju da je juče ujutro, kao i obično, Marina trebalo da krene u posetu suprugu. Spremila se i čekala nekoga od njih da je vozi u Beograd.
- Od srednje škole sam se sa Brankom družio, zajedno smo 1989. godine počeli da radimo u Obrenovcu, a prvi sam saznao da je preminuo. Nikada mi za nešto nije bilo potrebno toliko snage nego onda kada je trebalo Marini reći da Branka više nema - priča kroz suze Simićev kolega i prijatelj i dodaje da je policija izgubila jednog od najboljih radnika.
Autor: Tatjana Cvejić | Foto:Tatjana Cvejić | 28.09.2009.