Šta je novo?

Predstavljen BlackBerry Torch

Član
Učlanjen(a)
22.07.2009
Poruka
1.124

Nadogradnju na novi OS moći će obaviti i vlasnici Bolda 9700, 9650 i Pearla 3G

Vrlo zanimljiv RIM-ov smartphone kombinira ekran osjetljiv na dodir i punu tipkovnicu, a dolazi s novim operacijskim sustavom

Sredinom ovog mjeseca u SAD-u počinje prodaja novog RIM-ovog smartphonea naziva BlackBerry Torch 9800. Riječ je o vrlo zanimljivom uređaju koji pokušava povezati ono najbolje iz dosadašnjih RIM-ovih mobitela, a već se po nazivu zaključuje da kompanija polaže velike nade u ovaj proizvod kao konkurenciju ostalim smartphoneima iz gornjeg segmenta.

Torch je prvi tvrtkin klizni telefon s punom QWERTY tipkovnicom i 3,2-inčnim kapacitivnim ekranom rezolucije 360 x 480 točaka. Telefon ima i karakterističan optički trackpad, 5-megapikselnu kameru s LED bljeskalicom, 512 MB RAM i 4 GB ugrađene flash memorije (proširive microSD karticama do 32 GB), GPS te podršku za 3G i WiFi mreže. S uređajem se isporučuje i novi operacijski sustav BlackBerry 6, o kojemu je već bilo riječi.

Ipak valja istaknuti svježe i intuitivno sučelje koje integrira različite načine komuniciranja i pristupa društvenim mrežama te novi web preglednik s podrškom za HTML5, temeljen na WebKitu. U sustavu je integrirana i online trgovina aplikacijama BlackBerry App World. Cijena u ponudi AT&T-ja na jednogodišnji ugovor iznosi 199 dolara.
YouTube - AT&T's BlackBerry Torch Launch Video

Izvor: Bug Online
 
Top