Predlozi za ime novog mosta: Avalino, Nebesko jedro, Zvezdica, Lepeza...

PYC

Član
Učlanjen(a)
04.10.2009
Poruka
11.506
Predlozi za ime novog mosta: Avalino, Nebesko jedro, Zvezdica, Lepeza...

Tanjug | 13. 08. 2011. - 14:22h
cat_icn_more.png
15:29h | Foto: Beta

Pored toga što su mogli da prošetaju novim mostom, Beogradjani su imali priliku i da mu "kumuju", jer su se na obe pristupne strane nalazili štandovi opština Čukarica i Novi Beograd, na kojima su građani ostavljali svoje predloge za ime novog mosta.

166557_most-beta_f.jpg
Beograđani očarani novim mostom, predlozi za ime pljušte sa svih strana

- Mislim da treba da se zove most Zorana Đinđića, jer su, zahvaljujući njemu, i započeti radovi na njegovoj izgradnji - rekao je student Aleksa Glišević.

Budući da je most u Beogradu, treba da se zove "Avalino", jer to ime asocira na Beograd, predložio je jedan stariji sugrađanin, a ima i onih koji smatraju da most treba da ponese ime Dragoljuba Draže Mihailovića.

Najmladji Beograđani predložili su da se novi most zove "Nebesko jedro" ili "Harfa".

- Most je lep, sviđa mi se i mislim da treba da se zove "Nebesko jedro" jer liči na jedro i veliki je do neba - rekao je dvanaestogodišnji Nikola, koji je sa sestrom i mamom među prvima prošetao mostom.

Među predlozima kojima su građani "krstili" most su i "Ada", "Zvezdica", "Lepeza", "Andrićev most", "Most mladosti"...

Građanima će i sutra, od 9 do 19 sati, biti omogućeno da neometano prelaze s jedne na drugu obalu reke, a prilazi će ostati isti - duž Rampe 4 u Radničkoj ulici (čukarička strana) i iz ulice Savski nasip (novobeogradska i zemunska strana).

ada-pilon-527.jpg

Ja predlažem da se zove "Erekcija" pošto me veličina i položaj pilona najviše podsjećaju na Crnogorca spremnog za ljubavni čin. A i gradonačelnik je Đilas... a Đilasi su iz Crnu Goru. Beograd je ipak najveći crnogorski grad na svijetu... u njem živi više Crnogoraca no u Podgoricu, Nikšić Pljevlja, Cetinje i Berane zajedno.
PYC

Natrag